Ακολουθηστε μας

Life

Δίκη Άλκη Καμπανού: Σήμερα η πρόταση της εισαγγελέως για την δολοφονία

Σήμερα, Τρίτη, αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέα, Κυριακής Κλιάμπα στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του μετά την «τυφλή» οπαδική επίθεση από 12 οπαδούς του ΠΑΟΚ, που πάγωσε το πανελλήνιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Η ίδια προανήγγειλε από έδρας ότι τουλάχιστον δέκα ώρες θα διαρκέσει η αγόρευσή της που ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε, καθώς επικαλέστηκε τον τεράστιο όγκο των πρακτικών της ακροαματικής διαδικασίας, που ξεπερνούν τις 2.000 σελίδες.

Πράγματι, επί 32 συνεδριάσεις στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης -με την πρώτη να χρονολογείται πίσω στον Ιανουάριο- δεκάδες μάρτυρες κλήθηκαν να καταθέσουν για την υπόθεση που πάγωσε μία ολόκληρη χώρα ενώ στην κορύφωση της διαδικασίας, οι δώδεκα κατηγορούμενοι έδωσαν τις δικές τους εξηγήσεις για τη μοιραία νύχτα που στοίχισε τη ζωή στον Άλκη Καμπανό και άφησε τραυματισμένα, σωματικά και ψυχικά -όπως οι ίδιοι περιέγραψαν- τα μέλη της παρέας του.

Στη συνέχεια, τον λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης για να τοποθετηθούν επί του περιεχομένου της εισαγγελικής πρότασης, διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει μέρες.

Η δίκη εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο με την εκφώνηση της ετυμηγορίας των δικαστών- ένα μήνα προτού ολοκληρωθεί το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life