Ακολουθηστε μας

Life

Αθώος ο Ιβάν Σαββίδης για την εισβολή στην Τούμπα, έπεσε στους 8 μήνες η ποινή για το όπλο

Σε εξέλιξη ήταν από το πρωί της Τρίτης (2/5) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η εκδίκαση της υπόθεσης του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδη, για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τον Μάρτιο του 2018. 

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και ο τότε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, αλλά και έξι μέλη της προσωπικής φρουράς του κ. Σαββίδη.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κ. Σαββίδη για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 25 μηνών με αναστολή για την είσοδο στο γήπεδο άνευ όμως της επιβαρυντικής περίπτωσης για τη χρήση όπλου και για κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματικές βλάβες. Στον Λούμπος Μίχελ είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή για την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο.

Σχετικά με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας, τόσο ο Ιβάν Σαββίδης, όσο και ο Λούμπος Μίχελ αθωώθηκαν, καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα έχει τροποποιηθεί και προϋποθέτει πράξεις απειλής και βίας που δεν τελέστηκαν.

Τα έξι μέλη της φρουράς του ισχυρού άνδρα του «Δικεφάλου» αθωώθηκαν.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Life