Ακολουθηστε μας

Gossip

Θεοδωρίδης: «Τελικοί σε ασφαλές περιβάλλον, ενσωματώνουμε και τους φιλάθλους στην προετοιμασία τους»

Η UEFA αποφάσισε να συμπεριλάβει πλέον και τους φιλάθλους στον «σχεδιασμό και την εκτέλεση των τελικών», όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (5/5) παρουσιάζοντας μία σειρά από σχέδια για την εφαρμογή των συστάσεων που έγιναν από ανεξάρτητη επιτροπή, μετά το χάος που προκλήθηκε στον τελικό του Champions League του 2022.

Ο τελικός του Champions League καθυστέρησε 36 λεπτά διότι χιλιάδες οπαδοί της Λίβερπουλ δεν μπόρεσαν να μπουν στο Stade de France για τον αγώνα της 28ης Μαΐου, τον οποίο κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0.

Η UEFA ζήτησε συγγνώμη από τη Λίβερπουλ, επειδή κατηγόρησε αρχικά τους οπαδούς του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ για το σκηνικό χάους, κάτι το οποίο ανακάλεσε μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της επιτροπής τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η UEFA ανέφερε ότι έκτοτε είχε «θετικό διάλογο» με τους φιλάθλους μέσω της Football Supporters Europe (FSE) για να εξασφαλίσει ότι θα «συμμετέχουν» στους τελικούς στο μέλλον.

«Στην UEFA, δεσμευόμαστε πλήρως να διασφαλίσουμε πως κάθε ποδοσφαιρόφιλος θα μπορεί να απολαύσει την εμφάνιση της ομάδας του σε έναν τελικό της UEFA σε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Θοδωρής Θεοδωρίδης.

«Έχουμε αναπτύξει κι εφαρμόσει ολοκληρωμένα επιχειρησιακά μέτρα που ενσωματώνουν τις συστάσεις που έγιναν, μαζί με την πολύτιμη συμβολή ομάδων φιλάθλων, προκειμένου να ενισχύσουμε την ασφάλεια στους τελικούς».

Η UEFA τόνισε επίσης ότι εφεξής θα συνεργάζεται με την FSE, το δίκτυο υποστηρικτών της και τους δύο φιναλίστ για να καθορίσει πόσοι οπαδοί θα ταξιδεύουν στις διοργανώτριες πόλεις, προκειμένου να γίνονται οι σχετικές ρυθμίσεις μαζί με τις τοπικές αρχές, όπως η δημιουργία ζωνών φιλάθλων και η βελτίωση της επικοινωνίας των φιλάθλων.

«Οι εκπρόσωποι της FSE ενσωματώνονται στις επιχειρησιακές ομάδες για κάθε τελικό και αποτελούν μέρος της αναθεωρημένης συνολικής διαδικασίας απολογισμού, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα όσα διαπιστώθηκαν τους τελευταίους μήνες θα ενσωματωθούν στους μελλοντικούς τελικούς», ανέφερε η UEFA.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, θα αυξηθεί κι ο αριθμός των υπαλλήλων ασφάλειας και ασφάλειας που θα καλύπτουν τους τελικούς, ενώ έχουν ήδη ανατεθεί αναφορές μοντελοποίησης κοινού για τους εφετινούς τελικούς των τριών Κυπέλλων Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Gossip