Ακολουθηστε μας

Gossip

Η μεγάλη αγκαλιά της «ασπρόμαυρης» οικογένειας του ΠΑΟΚ

Στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΠΟ σε συνεργασία με την UEFA, «Women’s Football in Society», ο ΠΑΟΚ Morris φιλοξένησε την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ» στο νικηφόρο αγώνα του κόντρα στην ΑΕΛ με 3-0.

Οι «Ισόβιες Πρωταθλήτριες» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά της Κοινωνικής Οργάνωσης, πανηγυρίζοντας μετά το τέλος του αγώνα τη νίκη μαζί τους.

Τι είναι η «ΑΡΣΙΣ»;…

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Το όραμα της ΑΡΣΙΣ είναι μία κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους και σεβασμό στα δικαιώματα τους, όπως αυτά αναφέρονται στην ελληνική και διεθνή νομοθεσία, ιδίως τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Αποστολή της ΑΡΣΙΣ είναι η ανάληψη δράσεων για την πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων. Στο πλαίσιο αυτό, αναπτύσσει μεθοδολογίες και εργαλεία για την υποστήριξη των νέων, οργανώνει και συμμετέχει σε δίκτυα, συνεργάζεται με δημόσιες υπηρεσίες και μη κυβερνητικές οργανώσεις και διατυπώνει προτάσεις στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής για τα παιδιά και τους νέους.

Η ΑΡΣΙΣ συναντά τους πολίτες για να μοιραστεί μαζί τους τις κατακτήσεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της, με στόχο την συμμετοχή τους στην προσπάθεια βελτίωσης της θέσης και του ρόλου των νέων στην κοινωνία. Η ΑΡΣΙΣ πιστεύει ότι οι νέοι μπορούν να νικήσουν τις συνθήκες που τους οδηγούν στην απομόνωση. Αρκεί στην προσπάθεια αυτή να είμαστε μαζί τους.

Στο πλαίσιο των δράσεων της η ΑΡΣΙΣ λειτουργεί από το 2007 τη δομή φιλοξενίας ανηλίκων “Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ” στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, που υποδέχεται, φιλοξενεί και φροντίζει 21 παιδιά και εφήβους που στερούνται γονεϊκής φροντίδας.

https://arsis.gr/

https://www.facebook.com/arsis.gr

https://www.facebook.com/infoxenonas

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Gossip