Ακολουθηστε μας

Gossip

Διευθυντής ΓΣΠ: «Δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για επεισόδια, είμαστε έτοιμοι για τον τελικό»

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ο τελικός του Κυπέλλου θα γίνει εκτός Ελλάδος με την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ να αποφασίζει ομόφωνα για την διεξαγωγή του στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο ΓΣΠ της Λευκωσίας στις 20 Μαΐου.

Ο Διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης υπογραμμίζει πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού, ενώ σημείωσε πως για την ασφάλεια της μεγάλης αναμέτρησης θα είναι επιφορτισμένη τόσο η κυπριακή αστυνομία, όσο και οι σεκιούριτι του σταδίου.

Παράλληλα, σημείωσε πως ο αγωνιστικός χώρος του ΓΣΠ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

– Έχετε ενημερωθεί από την ΕΠΟ σχετικά με την οριστική απόφαση για διεξαγωγή του τελικού στο ΓΣΠ;

«Δεν έχουμε λάβει ακόμη επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΟ, αλλά ασφαλώς γνωρίζουμε πως έχει αποφασιστεί να διεξαχθεί εδώ ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος. Εμείς είμαστε έτοιμοι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την πλευρά μας.

Αναμένουμε μια επαφή με την ΕΠΟ, προκειμένου να συζητήσουμε για θέματα ασφάλειας, μάρκετινγκ και κάποια διαδικαστικά. Περιμένουμε να μας πουν τι χρειάζονται, αλλά εμείς είμαστε μια χαρά και μπορούμε να ανταποκριθούμε».

– Ανησυχείτε καθόλου για τον κίνδυνο επεισοδίων στο ΓΣΠ την ημέρα του τελικού;

«Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ανησυχία για επεισόδια. Όχι κάτι το ιδιαίτερο πέρα από το συνηθισμένο. Υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα ασφάλειας τα οποία λαμβάνονται εδώ, σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία, η οποία είναι κάπως διαφορετική σε σχέση με την ελληνική.

Περιέχει ρόλο για την αστυνομία αλλά και για τους φροντιστές ασφαλείας του σταδίου. Συγκεκριμένους ρόλους και για τους δύο, συνεργάζονται πολύ καλά, υπάρχει επαρκής αριθμός και νομίζω θα πάμε καλά».

– Πόσο κόσμο αναμένετε από την Ελλάδα για τον τελικό;

«Δεν ξέρω όμως πόσοι θα έρθουν από την Ελλάδα και με ποια διαδικασία. Σημειώνω πως στην Κύπρο ισχύει η νομοθεσία της κάρτας φιλάθλους. Κάθε εισιτήριο θα πρέπει να είναι ονομαστικό και ελέγχεται. Άρα άτομα που είναι ήδη καταδικασμένα με travel ban ή stadium ban δεν θα μπορούν να μπουν στο γήπεδο.

Πέραν τούτου, θα ενημερώσουμε την ΕΠΟ και τις ομάδες για τη νομοθεσία, προκειμένου όποιος έρθει να γνωρίζει τι πρέπει να προσέξει».

– Ιστορικό γεγονός για το ελληνικό ποδόσφαιρο. αφού κάτι τέτοιο θα συμβεί για πρώτη φορά εκτός συνόρων…

«Είναι ιστορικό και συνάμα σημαδιακό πως θα γίνει ο τελικός στην Κύπρο. Δεν θα γίνει στη Βουλγαρία ή στη Ρουμανία, αλλά στην Κύπρο που είναι εν πολλοίς ελληνικός χώρος».

-Ο αγωνιστικός χώρος του ΓΣΠ σε τι κατάσταση βρίσκεται;

«Η εποχή που πρόκειται να διεξαχθεί ο τελικός είναι η καλύτερη για τον χλοοτάπητα του ΓΣΠ. Έχουμε υψηλές θερμοκρασίες το βράδυ, ηλιοφάνεια την μέρα για να γίνεται πράσινος, επομένως και σε αυτό το κομμάτι είμαστε μια χαρά, χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο αγωνιστικός χώρος είναι πολύ καλός».

ΠΗΓΗ: sdna.gr

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Gossip