Ακολουθηστε μας

Football

Στον αέρα η συμφωνία για τον Ηρακλή – Είπε όχι ο Ευγενίου, τι λέει ο Kούγιας

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής Στράτος Ευγενίου απέρριψε την πρόταση των Αλέξη Κούγια και Τομ Παπαδόπουλου για την πώληση του 66% των μετοχών, η συμφωνία είναι στον αέρα και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται από την αρχή.

Όπως είπε ο κ. Ευγενίου, ο βασικός λόγος που απάντησε αρνητικά είναι η στασιμότητα στο θέμα Μάρα και η οικονομική πρότραση που δεν τον καλύπτει. «Μου προτάθηκαν 150.000 ευρώ τα οποία δεν θα τα λάβω εγώ αλλά θα μπουν για τις υποχρεώσεις της ομάδας μέχρι 30 Ιουνίου. Το υπόλοιπο ποσό, 750.000 ευρώ δηλαδή θα καταβληθεί σε βάθος πενταετίας και με 15.000 ευρώ ανά μήνα, με έναρξη τον Ιανουάριο του 2024. Και μάλιστα με την προϋπόθεση να μην υπάρχουν χρέη. Δηλαδή μιλάμε για εξόφλησή μου στην καλύτερη το 2028», σχολίασε στο Metropolis FM.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας με γραπτή τοποθέτηση δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ολοκληρωθεί η συμφωνία:

«Όπως είναι γνωστό, προ 20ημέρου, μετά από προτροπή και συναντήσεις με τον επί σειρά ετών οικονομικό αιμοδότη του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Τομ Παπαδόπουλο αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τον ιδιοκτήτη των μετοχών, κο Στράτο Ευγενίου την αγορά του 66% εκ του συνόλου των μετοχών, τις οποίες κατέχει νομίμως.

Συναντηθήκαμε κατ’ επανάληψη και οι τρεις και αφού συμφωνήσαμε στις λεπτομέρειες της αγοροπωλησίας και τις αρμοδιότητες που θα έχει ο κάθε ένας από εμάς (εγώ θα ήμουν Πρόεδρος και στο συμβούλιο θα συμμετείχε και ο γιος μου Χρίστος Κούγιας και ο κος Ευγενίου θα ήταν ο οικονομικός διαχειριστής, CFO των χρημάτων που θα διαθέταμε και οι τρεις μαζί για τη λειτουργία του συλλόγου και τα οποία ήταν πέραν του 1.000.000 ευρώ κάθε χρόνο, ανεξαρτήτως της κατηγορίας που θα ευρίσκετο η ομάδα) δώσαμε σαν άντρες τα χέρια και συμφωνήσαμε να υπογραφούν τα οριστικά συμβόλαια της μεταβιβάσεως των μετοχών αμέσως μετά την επιστροφή του Τομ Παπαδόπουλου από της ΗΠΑ, όπου κατοικεί μόνιμα μαζί με την οικογένειά του.

Κατόπιν αυτού διοργανώσαμε, υπό την αιγίδα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, τη γνωστή συνέντευξη τύπου όπου προσήλθαν, εκτός όλων των σημαντικών Ηρακλιδέων και όλες οι σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής της Θεσσαλονίκης και όπου ανεδείχθη όλη η δυναμική του ιστορικού αυτού συλλόγου, ο οποίος αυτή τη στιγμή δυστυχώς, βρίσκεται σε αγωνιστική και γενικότερα ποδοσφαιρική ανυποληψία.

Δυστυχώς, η πρόταση αυτή, η οποία αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση την οποίαν εξέδωσε ο Τομ Παπαδόπουλος απερρίφθη και την απάντηση δεν την έδωσε προσωπικά ο κος Στράτος Ευγενίου προς τον Τομ Παπαδόπουλο, ο οποίος για αυτό είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη και τον αναζητούσε επί μία εβδομάδα, αλλά την έδωσε στον κο Φώτη Θέο, για να μας την μεταφέρει.

Κατόπιν αυτής της αρνητικής εξελίξεως την οποίαν εγώ προσωπικά τη θεωρώ προσωρινή και όχι οριστική, θα αγωνισθώ για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και η μόνη σχέση η οποία έχω με τον Ηρακλή είναι ο δικαστικός χειρισμός της υποθέσεως Μάρα, στην εκδίκαση της οποίας συμμετείχα στη δεύτερη δίκη της αναψηλαφίσεως αλλά και στον χειρισμό της υποθέσεως του στημένου παιχνιδιού μεταξύ των μπασκετικών ομάδων Μαρούσι και Πανερυθραϊκός, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον της διοργανώτριας αρχής και άμεσα θα επιδιώξω να αποτελέσει και αντικείμενο ερεύνης από τους Εισαγγελείς, αναμένοντας όμως την αποδοχή της προτάσεως, την οποίαν έχουμε υποβάλλει στον κο Στράτο Ευγενίου για την αγορά του 100% των μετοχών, ώστε μαζί με τον Τομ Παπαδόπουλο να αρχίσουμε όλο το έργο αναδιοργανώσεως όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος και την κάλυψη όλων των οικονομικών, διοικητικών και αγωνιστικών προϋποθέσεων του ποδοσφαιρικού τμήματος για την επάνοδό του στην Super League 1, όπου εκεί μόνιμα πρέπει να ανήκει. Αθήνα, 4.5.2023.

Με εκτίμηση και σεβασμό, Αλέξιος Χ. Κούγιας».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football