Football

Ράφα Σοάρες: Ο εκλεκτός για το αριστερό άκρο του ΠΑΟΚ! (vid)

Published on

Ο Ζοσέ Μπότο κατέληξε στον συμπατριώτη του Ράφα Σοάρες, όπως αποκαλύπτει στη σημερινή έκδοσή της η FORZA, για το αριστερό άκρο της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Αν το όνομα του Πορτογάλου αριστερού μπακ, σας λέει κάτι, δεν κάνετε λάθος. Ο 27χρονος Πορτογάλος μπακ είχε εξεταστεί σοβαρά από τους Μάριο Μπράνκο και τον Αμπέλ Φερέιρα στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2020 (τότε επέλεξε να συνεχίσει στην Εϊμπαρ), ενώ και πέρσι το καλοκαίρι το όνομά του Πορτογάλου κυκλοφορούσε στα ρεπορτάζ ως βασική επιλογή πριν καταλήξει στο δανεισμό του Σίντκλεϊ Φερέιρα.

Ο Σοάρες έχει αρκετά μεγάλη πέραση, όπως φαίνεται, στην Πορτογαλία, καθώς πριν από δύο μήνες οι Πορτογάλοι τον έστελναν στον Ολυμπιακό υποστηρίζοντας ότι το όνομά του είναι στη λίστα του Πέδρο Μαρτίνς. Η A Bola χαρακτηριστικά σημείωνε, τότε, πως «ο Ράφα Σοάρες, αριστερός μπακ της Γκιμαράες, είναι στη λίστα του Μαρτίνς για τη νέα σεζόν».

Το συμβόλαιο του με την Γκιμαράες ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και όπως φαίνεται ο Μπότο έχει καταφέρει να πείσει τον συμπατριώτη του αριστεροπόδαρο ποδοσφαιριστή (παίζει και ως εξτρέμ).

Ο Λουίς Ραφαέλ Σοάρες Άλβες, όπως είναι το πλήρες του όνομα, είναι γεννημένος στις 9 Μαΐου 1995 και αγωνίζεται στην Γκιμαράες.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2018 ανήκε στην Πόρτο, και στο διάστημα αυτό αγωνίστηκε ως δανεικός σε Πορτιμονέσε, Φούλαμ, Κοΐμπρα, Ρίο Άβε. Το καλοκαίρι του 2018 αποκτήθηκε από την Γκιμαράρες και τον Ιανουάριο του 2020 πήγε ως δανεικός στην Εϊμπάρ. Στην Ισπανική ομάδα έμεινε για 1,5 χρόνο, με 28 συμμετοχές.

Τη σεζόν 2021-22 επέστρεψε στην Πορτογαλία και αγωνίστηκε στην Γκιμαράες, έχοντας 2 γκολ και 8 ασίστ σε 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο προσκήνιο όπως αναφέρει η FORZA υπάρχει και η περίπτωση του Ρικάρντο Μάνγκας, που αγωνίστηκε φέτος στη Μπορντό με τη μορφή δανεισμού από τη Μποαβίστα, αλλά δεν είναι κάτι που απασχολεί τον ΠΑΟΚ, καθώς βασικός στόχος είναι ο Σοάρες.

 

Popular Posts

Copyright © SKG Sports | Created & Hosted by GR-NET.GR