Ακολουθηστε μας

Football

Πρόταση της ΕΠΟ για 4 Έλληνες στη Super League!

O αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου πρότεινε την υποχρεωτική συμμετοχή 4 Ελλήνων παικτών στην ενδεκάδα των ομάδων της Super League 1 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Aντίστοιχα πρότεινε την παρουσία 7 Ελλήνων στους συλλόγους της Super League 2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής:

«Την πρώτη της συνεδρίαση με τη νέα της σύνθεση, όπως αυτή προβλέπεται από το νέο Καταστατικό, πραγματοποίησε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο.

Προηγουμένως, η Νομική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας γνωμοδότησε ότι η Ε.Ε.Π. έχει καθ’ όλα νόμιμη συγκρότηση, απαντώντας έτσι στο σχετικό ερώτημα που της είχε τεθεί.

Ο πρόεδρος της Super League 2 κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος, σημείωσε ότι βάσει του αθλητικού νόμου, στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία ισχύουν ήδη σχετικοί περιορισμοί (επτά Έλληνες στην εικοσάδα).

Ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π.Π. κ. Γιώργος Μπαντής επεσήμανε ότι ανεξάρτητα από την όποια απόφαση παρθεί μελλοντικά, οι ομάδες πρέπει να δώσουν έμφαση και βαρύτητα στις ακαδημίες τους.

Η Νομική Υπηρεσία της Ε.Π.Ο. τέλος, δεσμεύτηκε να γνωμοδοτήσει εάν μια τέτοια διευθέτηση που αφορά στον περιορισμό της απασχόλησης Ευρωπαίων πολιτών, είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Τέλος, ο πρόεδρος της Super League 2 κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος, έθεσε προς συζήτηση τα ζητήματα του αριθμού των ομάδων της κατηγορίας που έχουν δικαίωμα ανόδου στην Super League 1, το αν υφίσταται η δυνατότητα ορισμού ξένων διαιτητών στους αγώνες του δεύτερου τη τάξει επαγγελματικού πρωταθλήματος και την οικονομική ενίσχυση της κατηγορίας μέσω του προγράμματος Solidarity της UEFA».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football