Ακολουθηστε μας

Football

Πογιέτ: «Είναι το μεγαλύτερο μας παιχνίδι, θέλουμε ενότητα και γεμάτο γήπεδο» (vid)

Για το σημαντικό παιχνίδι της Ελλάδας κόντρα στην Ολλανδία αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Γκουστάβο Πογιέτ

Πιο αναλυτικά ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε:

Για το «πρέπει» στο ματς με την Ολλανδία«Πρέπει να ταυτοποιήσω τι χάναμε στην Ολλανδία και να σιγουρεύσω ότι θα είμαστε στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Μας ενδιαφέρει μόνο η νίκη, όχι η διαφορά των γκολ. Είναι το μεγαλύτερο μας παιχνίδι, πολύ σημαντικό αυτό με το Κόσοβο στο Nations League, αλλά το ξεπερνάει. Έχουμε το μομέντουμ και θα παίξουμε το παιχνίδι. Οι παίκτες είναι οκ, δεν έχουμε πολλούς τραυματίες, δεν έχουμε δικαιολογίες και πάμε να παίξουμε. Είμαστε έτοιμοι, περιμένουν να παίξουν το παιχνίδι».

Για την ενδεκάδα και το σκεπτικό της Ελλάδας«Νομίζω ότι πάντα προσπαθούμε να έχουμε ισορροπία, είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Όλοι στον κόσμο προσπαθούν να προσδιορίσουν για τους προπονητές, αν είναι αμυντικοί ή επιθετικοί, σημασία στο τέλος έχει το αποτέλεσμα. Χρειαζόμαστε ισορροπία σε κάθε πτυχή. Μάθαμε πολλά στην Γαλλία και στην Ολλανδία και σε όλα τα ματς που παίξουμε. Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα και σε κάθε στιγμή του αγώνα να είμαστε σωστοί. Να αμυνθούμε όταν χρειαστεί και να κυνηγήσουμε το γκολ όταν θα έχουμε το πάνω χέρι. Έχουμε την αυτοπεποίθηση, είμαστε έτοιμοι. Ένα τέτοιο ματς όπως το αυριανό θα είναι όπως σε αυτά του Euro. Θέλω να δείξω ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί».

Για το τακτικό κομμάτι του παιχνιδιού: «Στο παιχνίδι με την Ολλανδία ήμασταν κατώτεροι, στη δύναμη, στο ένας εναντίον ενός, στην ταχύτητα, στο τακτικό κομμάτι. Προφανώς δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα, θα προπονηθούμε για το παιχνίδι σήμερα και όλα είναι θέμα μυαλού από τους παίκτες. Θα τους βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ, είμαστε οκ. Ακόμη και να κερδίσουμε υπάρχει περίπτωση να χάσουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Αγαπώ να ονειρεύομαι. Να είμαστε ήρεμοι, μην λέμε πως αύριο είναι το τέλος του κόσμου. Ελπίζουμε και πάμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Για το αν του μοιάζει βελτιωμένη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Νομίζω πως είμαστε σε καλή στιγμή και ελπίζω θα έρθει μία μέρα που θα είμαστε ενωμένοι και δεν θα είμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Αν είμαστε ενωμένοι, θα υπάρχει βελτίωση. Ακόμη είμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Είχα δύο αγωνιστικούς στόχους όταν ήρθα, να κερδίσω το Nations League και να προκριθούμε στο Euro. Καταφέραμε το πρώτο, είμαστε σε καλό δρόμο για το δεύτερο. Ο προσωπικός στόχος ήταν να παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο. Ελπίζω πως αύριο θα ευχαριστηθώ την επίτευξη αυτού του στόχου. Ίσως κάποιοι παίκτες που θα βρίσκονται στην 11άδα να μην έχουν παίξει σε γεμάτο γήπεδο. Σε βοηθάει να ασκήσεις πίεση το γεμάτο γήπεδο»

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football