Ακολουθηστε μας

Football

Πλήρης δικαίωση του ΠΑΟΚ: Η ΚΕΔ αναγνώρισε το «έγκλημα» την Τρίπολη και έβαλε στο ψυγείο τους τρεις

Η ΚΕΔ ζήτησε επίσημα συγγνώμη με ανακοίνωσή της για την φάση του δεύτερου γκολ του Αστέρα στην Τρίπολη στο ματς με τον ΠΑΟΚ, αφού μετά από μία εις βάθος ανάλυση της κατάστασης είναι ξεκάθαρο πως υπήρξε λάθος τόσο από τον βοηθό διαιτητή και όσο και από εκείνους του VAR.

Οι εμπλεκόμενοι διαιτητές ζήτησαν κι εκείνοι συγγνώμη με την σειρά τους ενώ η ΚΕΔ τους απέσυρε από τα επίσημα καθήκοντά τους και θα παραμείνουν στην διάθεση της επιτροπής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ:

«Ο VAR manager και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θεωρούν σκόπιμο και αναγκαίο να διευκρινίσουν το περιστατικό στο 90+3’. Μετά από μια εις βάθος ανάλυση της κατάστασης είναι ξεκάθαρο ότι υπήρξε λάθος από τον Βοηθό Διαιτητή κατά την κρίση του εάν ένας παίκτης βρισκόταν σε θέση οφσάιντ που είτε παρενέβαινε στο παιχνίδι είτε στον αντίπαλο.

Μετά από σκόπιμη απόκρουση του τερματοφύλακα, η μπάλα έφυγε προς τη σημαία του κόρνερ και το VAR/AVAR ερμήνευσε εσφαλμένα ότι σε αυτό το σημείο η ανάπτυξη επιθετικής προσπάθειας είχε τελειώσει.

Οι Διαιτητές του VAR και ο Βοηθός Διαιτητής ζητούν συγνώμη για τα λάθη τους κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης στιγμής του αγώνα. Ως αποτέλεσμα, η ΚΕΔ έχει αποσύρει τους εμπλεκόμενους διαιτητές του αγώνα από τα επίσημα καθήκοντά τους και θα παραμείνουν στη διάθεση της επιτροπής».

Δικαίωση των θέσεων του ΠΑΟΚ

Όλα τα παραπάνω αποτελούν δικαίωση για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που έφερε στη δημοσιότητα την σκανδαλώδη απόφαση κατακύρωσης του δεύτερου γκολ από τον Αστέρα Τρίπολης στο μεταξύ τους παιχνίδι για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague.

Η αντίδραση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ ήταν έντονη και στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «ξεκάθαρη αλλοίωση του αποτελέσματος και συνακόλουθα του πρωταθλήματος», ζητώντας παράλληλα την επίσημη δημόσια τοποθέτηση της ΚΕΔ και την καρατόμηση των Τζήλου (VAR), Καλαμπόκη (AVAR) και Σινιοράκη (βοηθός διαιτητή) από τους πίνακες.

Με τη σημερινή ανακοίνωση η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας παραδέχθηκε το λάθος που έγινε στην συγκεκριμένη φάση, ενώ αποφάσισε να αποσύρει τους τρεις διαιτητές, κάτι που ζήτησε από την πρώτη στιγμή ο ΠΑΟΚ, ενώ για πρώτη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου οι τρεις διαιτητές ζήτησαν δημοσίως συγνώμη για τα λάθη τους!

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football