Ακολουθηστε μας

Football

Πειθαρχική έρευνα για τους Πολωνούς διαιτητές από την UEFA – Η απάντηση της ΕΠΟ

Διαδικασία πειθαρχικής έρευνας σχετικά με την αντικατάσταση των Πολωνών διαιτητών που είχαν οριστεί στο ΑΕΚ-Άρης, έχει ήδη αποφασίσει και διατάξει η UEFA προκειμένου να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το περιστατικό που έχει προκαλέσει τριγμούς στην ΚΕΔ της ΕΠΟ.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, είναι πολύ πιθανό να ζητήσει και το οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», κάτι που έχει ζητήσει και η ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ΕΠΟ τοποθετήθηκε σήμερα για την επίμαχη υπόθεση, τονίζοντας πως η ΚΕΔ λειτουργεί απολύτως ανεξάρτητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με την αντικατάσταση των διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ – Άρης γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.

1. Σύμφωνα με το άρθρο 46 του Καταστατικού της ΕΠΟ αλλά και την σχετική πρόβλεψη της Ολιστικής Μελέτης, που έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός της Χώρας, η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι απολύτως ανεξάρτητη και οι ορισμοί των διαιτητών είναι ανέλεγκτοι από την ΕΠΟ.

2. Για τον λόγο αυτό ο Πρόεδρος και η Διοίκηση της ΕΠΟ ούτε είχαν ούτε μπορούσαν να έχουν την οποιανδήποτε ανάμειξη είτε στον ορισμό είτε στην ανάκληση ορισμού των Πολωνών Διαιτητών του αγώνα ΑΕΚ-ΑΡΗΣ.

3. Ο κ. Μπένετ, ως αρχιδιαιτητής, λειτουργεί και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτόνομα, χωρίς την οποιανδήποτε παρέμβαση από την νυν Διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία είναι υποχρεωμένη, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, να σέβεται τις αποφάσεις του, εγγυώμενη την θεσμοθετημένη ανεξαρτησία του.

4. Η αποτελεσματικότητα, ακριβώς, των προαναφερομένων οδήγησε και οδηγεί στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football