Ακολουθηστε μας

Football

ΠΑΟΚ Vs AEK: Μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν…

Οι κόντρες μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι συχνές τα τελευταία χρόνια, με πολλές χαρακτηριστικές στιγμές να έχουν στιγματίσει τις κόντρες των δύο «Δικεφάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για έβδομη φορά στην ιστορία τους ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ θα βρεθούν αντίπαλοι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet 2022-23.

Το γνωστό αντάμωμα των δύο «Δικεφάλων» στους τελικούς, καθώς αυτή θα είναι η τέταρτη συνάντησή τους τα τελευταία επτά χρόνια, αφού από το 2017 έως το 2019 ήταν το σταθερό ζευγάρι του τελικού.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τους τρεις αυτούς τελικούς, ενώ η ΑΕΚ είχε επικρατήσει στους τρεις πρώτους (1939, 1978 και 1983). Επίσης θα είναι ο όγδοος τελικός στη σειρά, με έναν, τουλάχιστον, από τους δύο «Δικέφαλους» παρόντα.

Για τον ΠΑΟΚ θα είναι ο 23ος τελικός και ο έκτος τα επτά τελευταία χρόνια, αφού από το 2017 μέχρι και την τρέχουσα σεζόν δεν ήταν φιναλίστ μόνο το 2020, οπότε αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά.

Η ΑΕΚ θα είναι φιναλίστ για 27η φορά και μάλιστα για έκτη τα τελευταία οκτώ χρόνια, αφού από το 2016 και μετά έχει λείψει μόνο από δύο τελικούς, το 2021 και το 2022.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα είναι ο 94ος και τελευταίος αγώνας της διοργάνωσης που άρχισε στις 31 Αυγούστου.

Αρκεί να μάθουμε το πότε και που θα γίνει ο τελικός…

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football