Ακολουθηστε μας

Football

ΠΑΕ Άρης: «Θα αποστείλουμε στην UEFA πακέτο ουσιαστικών προτάσεων»

H ΠΑΕ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας επισημαίνοντας πως υπάρχουν “Πρωτοβουλίες και πακέτο προτάσεων για τη βία από την ΠΑΕ Άρης που θα σταλούν στην UEFA”.

Αναλυτικά:

«Τα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της UEFA, κ. Aleksander Čeferin και τους εκπροσώπους των διοικήσεων των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Α.Ε.Κ. και Π.Α.Ο.Κ., είναι επί της αρχής ορθά, τα βασικότερα εκ των οποίων, όμως, έχουν αποφασιστεί και στο παρελθόν.

Είναι προφανές, με δεδομένη την συνέχιση και την τραγική κατάληξη βίαιων επεισοδίων οπαδικής βίας, ότι τα μέτρα αυτά είτε δεν εφαρμόζονται σωστά είτε δεν επαρκούν για την ουσιαστική αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας εντός, αλλά και εκτός των γηπέδων.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν εκλήθη σε αυτή την συνάντηση παρότι ανήκει στις πέντε ελληνικές ομάδες, που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA και έχει βιώσει τραγικά συμβάντα με τις δολοφονίες του Άλκη Καμπανού και του Τόσκο Μποζατζίσκι, γεγονός που επισημάναμε με επιστολές μας προς τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της UEFA, ο οποίος και ευγενώς απάντησε και ενθάρρυνε τις πρωτοβουλίες τις οποίες ήδη έχουμε αναλάβει.

Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, με την Πρόεδρο, Ειρήνη Καρυπίδη και την συμμετοχή όλων των διοικητικών και αθλητικών παραγόντων έχουν αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής εξάλειψης της νοοτροπίας που οδηγεί στην οπαδική βία, καθώς αυτή εδράζεται πολύ περισσότερο σε φαινόμενα, όπως η στρατολόγηση νεαρών ατόμων και η δημιουργία αντίληψης αθλητικής εχθροπάθειας εντός και εκτός των γηπέδων.

Πιο συγκεκριμένα, έχει αναλάβει σημαντικές δράσεις για την καταπολέμηση της βίας και των διακρίσεων, διοργανώνοντας μηνιαίες καμπάνιες για την εξάλειψη της βίας στα σχολεία, προωθεί ενεργά δράσεις και πολιτικές κατά του αντισημιτισμού και του ρατσισμού, συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς και στηρίζει έμπρακτα με κάθε δυνατό τρόπο την προώθηση των παραπάνω σκοπών.

Είναι βαθιά πεποίθηση όλων ότι χωρίς μέτρα, όπως δέσμευση και δυναμική στην πράξη πολιτική των διοικήσεων, αλλά και των αθλητικών παραγόντων των ΠΑΕ για μηδενική βία, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί, ειδικά όσο αντί για την άμιλλα μεταξύ των ομάδων προωθούνται μέσα από εμπρηστικές δηλώσεις και πρακτικές τα ακριβώς αντίθετα μηνύματα.

Η δέσμευση όλων σε μια ενιαία αθλητική πολιτική εξάλειψης της βίας πρέπει να συμπεριληφθεί στα προτεινόμενα μέτρα της κυβέρνησης και πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα από όλους, όπως και όλοι οφείλουμε δια του παραδείγματος του γόνιμου διαλόγου μεταξύ των διοικήσεων των ομάδων, να δώσουμε το μήνυμα προς την κοινωνία, τους οπαδούς και τους φιλάθλους.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ επεξεργάζεται ένα πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων, που θα συμβάλλουν στην ουσιαστική  λύση του προβλήματος, το οποίο θα αποστείλουμε στην UEFA».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football