Ακολουθηστε μας

Football

Οριστική αναβολή στο Ατρόμητος – ΑΕΚ – Ένσταση η Ενωση – Τι αναφέρει ο ΚΑΠ

Στις δικαστικές αίθουσες θα κριθεί το μέλλον της αναμέτρησης του Ατρόμητου με την ΑΕΚ που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα (5/2) όμως δεν έγινε ποτέ λόγω προβλήματος που διαπιστώθηκε στο ύψος μίας εκ των δύο εστιών στο γήπεδο του Περιστερίου.

Το ένα τέρμα ήταν κοντύτερο κατά πέντε ως επτά εκατοστά κάτι που  διαπιστώθηκε από την πλευρά της Ενωσης περίπου 45 λεπτά πριν τη σέντρα, όταν και μεταφέρθηκε στους ρέφερι που προχώρησαν σε καταμέτρηση όπου και επιβεβαιώθηκε η απόκλιση.

Αμέσως ενημέρωσαν τους γηπεδούχους, που από την πλευρά τους ξεκίνησαν προσπάθειες να διορθωθεί το πρόβλημα, Ο διαιτητής Μανούχος έκανε τότε γνωστό (περίπου στις 17:28) πως θα περιμένει ως τις 18:00 να αποκατασταθεί η ζημιά, δηλαδή μισή ώρα μετά από εκείνη που είχε οριστεί να ξεκινήσει ο αγώνας.

Σε νέα καταμέτρηση διαπιστώθηκε, σύμφωνα με τους Περιστεριώτες, ότι σε 6 σημεία ήταν όπως προβλέπεται και στο άλλο (σ.σ. στο κέντρο) υπήρχε απόκλιση 2 εκατοστών.

Η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση, μέσω του αρχηγού της Σέρχιο Αραούχο, για αντικανονικές εστίες με απόκλιση τεσσάρων ως επτά εκατοστών και στις δύο εστίες. Οπως τονίζουν οι «κιτρινόμαυροι» οι διαιτητές τις μέτρησαν και διαπίστωσαν το πρόβλημα που επεσήμανε η πλευρά της.

Επειτα δόθηκε η προθεσμία των 30 λεπτών για την αποκατάσταση, αλλά όπως υπογραμμίζει η ΑΕΚ έπειτα από τη νέα μέτρηση που έγινε οι ρέφερι διαπίστωσαν ξανά την αντικανονικότητα που υπήρχε και οδηγήθηκαν στα γραφεία τους, συντάσσοντας το Φύλλο Αγώνα.

Τι αναφέρει ο ΚΑΠ

Ας δούμε τι αναφέρεται  ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου και οι Κανόνες Παιχνιδιού για τον αντικανονικό αγωνιστικό χώρο.

Ο αντικανονικός αγωνιστικός χώρος είναι ένας από τους λόγους αναβολής του παιχνιδιού σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου. Η τύχη του αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ θα αποφασιστεί από τον αθλητικό δικαστή της Super League μετά την απόφαση του διαιτητή Μανούχου για μη διεξαγωγή της αναμέτρησης, με την ομάδα του Περιστερίου να κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά, σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΚΑΠ.

«Η ματαίωση της διεξαγωγής ενός αγώνα, λόγω αντικανονικότητας του γηπέδου, συνεπάγεται σε βάρος της υπεύθυνης ομάδας που είναι γηπεδούχος, εκτός από τις άλλες συνέπειες και την υποχρέωση καταβολής των εξόδων του αγώνα (έξοδα μετακίνησης της αντίπαλης ομάδας, διαιτησίας, παρατηρητή αγώνα κ.λπ.) όπως αυτά προσδιορίζονται από τη διοργανώτρια» σημειώνεται στο άρθρο 9, παράγραφος 5 του ΚΑΠ.

 

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football