Ακολουθηστε μας

Football

Οι διαιτητές ψηφίζουν για restart ή όχι το Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ - ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - REF - VAR

Οι διαιτητές και οι βοηθοί της Stoiximan Super League 1 δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Μάλιστα όπως τονίζουν «άλλα είχαμε ζητήσει από την ΕΠΟ και τους ανθρώπους της και άλλα πέρασαν μέσω της ΕΕΠ».

Ποιες αποφάσεις πέρασαν τη Δευτέρα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου:

1) Αυξάνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις και δηλώσεις / κατά αξιωματούχων διαιτησίας (συζητήθηκε να ανέβει το ποσό έως και στις 100.000 ευρώ). Η αλλαγή θα ισχύσει άμεσα εφόσον λάβει την κατ’ εξαίρεση έγκριση των FIFA και UEFA.

2) Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

3) Η ΕΠΟ θα συνδράμει στη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών κατά περίπτωση και μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τους διαιτητές.

4) Θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της Super League 1.

5) Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο εναρμόνιση με τα ισχύοντα της UEFA για την προστασία των διαιτητών σε περίπτωση δυσφημιστικών κρίσεων και δηλώσεων.

Σε δεύτερο επίπεδο υπάρχει μία ψηφοφορία που είναι να γίνει σήμερα μεταξύ των διαιτητών αλλά και των βοηθών της πρώτης τη τάξει κατηγορίας. Από αυτήν τη ψηφοφορία θα ξεκαθαριστεί το εάν θα επανέλθουν ή όχι στα καθήκοντά τους και έτσι θα έχουμε και ορισμούς την Πέμπτη για να παιχθεί η αναβληθείσα 14η αγωνιστική της Λίγκας.

Οι διαιτητές έχουν προθεσμία μέχρι τις 14:00 να δηλώσουν επίσημα εκ νέου κώλυμα για να απέχουν και την αγωνιστική αυτή. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτό είναι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους ως προς την ασφάλειά τους, κάτι που σίγουρα δεν συνέβη με τις αποφάσεις που βγήκαν την Δευτέρα από την ΕΠΟ, αλλά και τα όσα άκουσαν στις συναντήσεις.

Τις εγγυήσεις αυτές που επιθυμούν περιμένουν να τις εξασφαλίσουν από κυβερνητικά στελέχη και γι’ αυτό θέλουν να κάνουν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το μήνυμα που εστάλη στους διαιτητές:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σε συνέχεια της απόφασης της προηγούμενης εβδομάδας για αποχή από τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις επ’αόριστον σας υπενθυμίζουμε ότι για τυπικούς λόγους πρέπει να δηλώσουμε το ΚΩΛΥΜΑ μας στην πλατφόρμα για την επόμενη αγωνιστική.

Σε περίπτωση που έχουμε θετική εξέλιξη ως προς τα αιτήματα μας θα επανεξετάσουμε την θέση μας μέσω ψηφοφορίας στις επόμενες ημέρες.

Σας παρακαλούμε το ΚΩΛΥΜΑ όπως μπει το αργότερο μέχρι αύριο στις 14:00.

Με εκτίμηση

Οι διεθνείς διαιτητές»

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football