Ακολουθηστε μας

Football

Ο ΠΑΟΚ στο Club Protection Programme της FIFA για την υπόθεση Έκονγκ

Ο σοβαρός  τραυματισμός του Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ στη διάρκεια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής , κάτι που έγινε  εν γνώση του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή, έχει οδηγήσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να προσφύγει στο πρόγραμμα FIFA Club Protection που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2018 και προβλέπει την πλήρη κάλυψη των συλλόγων σε περίπτωση τραυματισμού των ποδοσφαιριστών στη διάρκεια της παρουσίας τους με τις εθνικές ομάδες σε μεγάλα διεθνή τουρνουά, όπως είναι και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Το Club Protection Programme (CPP) διασφαλίζει ότι η FIFA παρέχει αποζημίωση για τις απώλειες που προκύπτουν σε κάθε σύλλογο, κατά την περίοδο που ο παίκτης δεν είναι διαθέσιμος, λόγω τραυματισμού, για τις υποχρεώσεις της ομάδας τους.

Οι «ασπρόμαυροι» συμπλήρωσαν τον φάκελο με τα απαραίτητα έγγραφα (από την Ομοσπονδία της Νιγηρίας, γνωματεύσεις από τους γιατρούς της ομάδας και του Φινλανδού γιατρού που πραγματοποίησε την επέμβαση) και περιμένουν πλέον την αποζημίωσή τους.

Βάσει του συγκεκριμένου προγράμματος κάθε ομάδα αποζημιώνεται για κάθε ημέρα απουσίας μετά την 28η του τραυματισμού του. Είναι σχεδόν βέβαιο λοιπόν ότι για τον Νιγηριανό που επέστρεψε γύρω στις 15/2 ο ΠΑΟΚ θα αρχίσει να αποζημιώνεται μετά τις 12-13 Μαρτίου. Ποια θα είναι η αποζημίωση; Όλος ο μισθός του παίκτη για το διάστημα που θα λείψει μετά την 28η ημέρα. Όσα χρήματα προβλέπονται στην αμοιβή του Εκόνγκ μετά τον Μάρτιο και για όσο θα λείψει, ο ΠΑΟΚ θα τα πληρώσει στον παίκτη βάσει συμβολαίου και θα τα πάρει πίσω από τη FIFA.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football