Ακολουθηστε μας

Football

Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα στον κόσμο!

Το παγκόσμιο κέντρο έρευνας ποδοσφαίρου (CIES Football Observatory) συγκέντρωσε τον μέσο όρο της ποιότητας των τελικών προσπαθειών 900 ομάδων, που καταγράφεται μέσω του δείκτη των xGoals, και τον συνέκρινε με τον μέσο όρο τερμάτων που έχει πετύχει η κάθε ομάδα και ανέδειξε τον ΠΑΟΚ ως την πιο αποτελεσματική ομάδα στον κόσμο!

Η επιθετική δεινότητα του ΠΑΟΚ την φετινή σεζόν είναι κάτι το οποίο δεν κρύβεται, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει αυτή τη στιγμή την πρώτη επίθεση στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας 66 γκολ σε 27 παιχνίδια.

Ωστόσο το CIES Football Observatory ήρθε να δώσει μία ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στην επιθετική ικανότητα του «δικεφάλου του βορρά», αφού σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε σε 54 λίγκες με βάσει τα νούμερα του Wyscout, οι «ασπρόμαυροι» είναι η κορυφαία ομάδα στην αναλογία των γκολ που έχουν πετύχει σε σχέση με εκείνα που άξιζαν οι ευκαιρίες του, χωρίς να προσμετρώνονται τα πέναλτι.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ δημιουργεί κατά μέσο όρο ευκαιρίες για 1,72 γκολ ανά αγώνα σε όλες τις διοργανώσεις την φετινή σεζόν και σκοράρει κατά μέσο όρο 2,41 γκολ. Κοινώς σε κάθε παιχνίδι σημειώνει 0,69 τέρματα παραπάνω από εκείνη που του αναλογούν, χαρίζοντάς του τον τίτλο την πλέον αποτελεσματικής επίθεσης.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football