Ακολουθηστε μας

Football

O Μπαλτάκος για τα περί αλλαγής διαιτητή στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και την ΚΕΔ (video)

Με επίσημη ανακοίνωση η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε την αντικατάσταση του Σλοβάκου Elite διαιτητή, Ιβάν Κρούζλιακ, ο οποίος ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σηκώσει πολύ ψηλά το συγκεκριμένο θέμα και μετά τον χαρτοπόλεμο που υπήρξε ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, είχαμε και την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, τονίζοντας ότι δε γίνεται να αλλάξει ο διαιτητής που ορίστηκε στο ντέρμπι της Τούμπας.

«Δεν είναι ευχάριστο διότι το κλίμα δυναμιτίζεται. Δεν είναι σπάνιο (να συμβαίνει αυτό). Να αλλάξει ο διαιτητής δεν προλαβαίνει. Δεν γίνεται. Πρέπει να αντικατασταθεί από ξένο. Το βλέπω αδύνατο αν και εγώ δεν είμαι εγώ ΚΕΔ και δεν θέλω να έχω σχέση με την ΚΕΔ. Ξέρω ότι αυτοί οι διαιτητές επιλέγονται πολύ πριν τον αγώνα. Βέβαια το ζητάει ο Ολυμπιακός αλλά δεν βλέπω δυνατότητα να αλλαχθεί ο διαιτητής», είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ μιλώντας στην ΕΡΤ 3 για το θέμα του Σλοβάκου διαιτητή.

Αναφορικά με τη διαιτησία και με αφορμή τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση ΑΕΚ – Άρης, ο Τάκης Μπαλτάκος αποκάλυψε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφει η ανάλυση των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ.

«Έχω μιλήσει με τον κ. Μπένετ για κάτι που είχε γίνει επί Κλάτενμπεργκ στην αρχή και μετά διεκόπη δεν ξέρω για ποιο λόγο. Επειδή στην ΚΕΔ γνωρίζουν τους κανονισμούς, είναι υποχρεωμένοι πιστεύω κάθε Τρίτη, τις φάσεις που έχουν απασχολήσει, να τις αναλύουν και να εξηγούν για ποιο λόγο έγινε κάτι. Αυτό λοιπόν θα ισχύσει, αυτή είναι η συνεννόηση μου, από την επόμενη εβδομάδα. Επειδή και ο Μπένετ και η ΚΕΔ δεν ήταν έτοιμοι προχθές, αυτό που τους είπα, είναι να εξηγήσουν γιατί δεν είναι πέναλτι. Δεν ξέρω αν μπορούν να δοθούν οι ενδοεπικοινωνίες διαιτητών γιατί δεν το έχω συζητήσει. Αυτό που έγινε με τη φάση στο ΑΕΚ – Αρης, είναι ότι τους είπα να πουν για ποιον λόγο δεν ήταν πέναλτι. Επειδή δεν ήταν έτοιμοι να βγάλουν ανακοινώσεις, προσφέρθηκα να πω εγώ τι θεωρούν, αλλά τους είπα ότι από την επόμενη εβδομάδα πρέπει να το κάνετε εσείς».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football