Ακολουθηστε μας

Football

Νικολαΐδης: «Δεν πρέπει να παίρνει τους βαθμούς μια ομάδα χωρίς να παίξει»

Ο Ντέμης Νικολαΐδης τοποθετήθηκε μέσα από την εκπομπή του Monday FC, μαζί με τον Γιάννη Πάγκο για όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός σχολιάζοντας πως σε μία τέτοια περίπτωση πρέπει ο γηπεδούχος να τιμωρηθεί, αλλά το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά. Τόνισε δε ότι δεν πρέπει καμία ομάδα να πάρει βαθμούς χωρίς να παίξει τον αγώνα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θυμάμαι που γελούσα όταν διάβαζα τις ποινές γιατί έλεγε σε κάποιο άρθρο. Αν κάποιος πετάξει αντικείμενο στο γήπεδο είναι τρεις χιλιάδες ευρώ πρόστιμο. Αν πετύχει κάποιον είναι τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων. Είναι τυχαία τα παραδείγματα αλλά ο τύπος που είναι εύστοχος τιμωρείται πιο βαριά από τον άστοχο. Η απόπειρα δολοφονίας από τη δολοφονία μπορεί να έχει διαφορά αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη.

Δεν χρειάζεται να πεθάνει κάποιος και μετά να ασχοληθούμε, γιατί στην Ελλάδα αυτό κάνουμε. Λέμε ότι ασχολούμαστε για μερικές μέρες. Κροτίδες έχουμε ξαναδεί σε όλα τα γήπεδα. Δεν χρειάζεται τελικά κάποιος να σκοτωθεί ή να πάθει κάτι για να λάβουμε μέτρα. Το περίεργο χθες είναι ότι δεν ξέραμε κανείς τι θα γίνει. Είναι τρομερό, δεν είχαμε καμία πληροφορία. Περιμέναμε δύο ώρες και δεν ξέραμε αν θα συνεχιστεί στο ματς. Δεν ξέραμε τι γίνεται.

Η θέση μου είναι ότι νίκη στα δικαστήρια αλλά πόντους δεν μπορεί να παίρνει καμία ομάδα. Το έχω ξαναπεί για όλες τις στιγμές. Πρέπει να διαχωρίσουμε τα γεγονότα. Πρέπει να υπάρχει τιμωρία με ρίψη αντικειμένων, όταν υπάρχει τραυματισμός παίκτη ή προπονητή αλλά το ματς πρέπει πάντα να γίνεται. Για παράδειγμα πρέπει να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός αν αποδειχθεί ότι χτύπησε ο παίκτης από αυτό. Δεν είναι τραυματισμός μόνο αν έρθει ένα μπουκάλι στο κεφάλι αλλά και το πόσο δυνατός είναι ένας ήχος για να παθαίνεις ζημιά. Αυτό το γεγονός είναι απομονωμένο και τιμωρείς την ομάδα που είναι γηπεδούχος.

Πρέπει να γίνει ατομική ευθύνη. Δεν άκουσα από τον Ολυμπιακό, πράγμα που με στενοχωρεί, να μάθει ποιος το έκανε. Πρέπει να ασχοληθούμε και με αυτό. Δηλαδή αν βρούμε ποιος είναι αυτός και ο Ολυμπιακός το ψάξει και κινηθεί νομικά γιατί θα έχει δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων για παράδειγμα. Είτε του κάνει ο παίκτης, είτε ο Παναθηναϊκός. Πρέπει να υπάρχει ατομική ευθύνη.

Το ματς ως ματς δεν μπορεί να το παίρνει μία ομάδα χωρίς να παίξει. Οι βαθμοί που παίρνεις στον πίνακα πρέπει να είναι στο γήπεδο. Να χάσεις βαθμούς ανεξάρτητα από το ματς για αυτό που έκανες. Δεν μου φαίνεται λογικό να παίρνει βαθμούς κάποια ομάδα από αυτό. Από τη στιγμή τραυματίζεται ένας ποδοσφαιριστής θα πρέπει να τιμωρηθεί ο γηπεδούχος αλλά να πάρει ο αντίπαλος βαθμούς από αυτό, δεν μου είναι φυσιολογικό. Για να σταματήσει αυτό πρέπει να αλλάξει ο νόμος».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football