Ακολουθηστε μας

Football

Μπάμπα: «Γι’ αυτούς τους λόγους επέλεξα να μην παίξω στο Κόπα Άφρικα»

Αρκετή σκόνη σήκωσε η απόφαση του Ράχμαν Μπάμπα να ζητήσει την εξαίρεση του από την αποστολή της εθνικής Γκάνας για το επερχόμενο Κύπελλο Εθών Αφρικής, κάτι που έγινε πράξη από τον προπονητή του.

Ο 31χρονος Αφρικανός μπακ του ΠΑΟΚ εξήγησε, μέσω ανάρτησής του, γιατί δεν βρίσκεται στην αποστολή για το Κόπα Άφρικα, τονίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον της καριέρας του, αλλά και της πατρίδας του, λόγω των τραυματισμών που είχε, να απουσιάσει από την διοργάνωση και να αφοσιωθεί στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

«Ήθελα απλώς να πω ότι η απόφαση να εξαιρεθώ από το Κόπα Άφρικα βασίστηκε αποκλειστικά σε ποδοσφαιρικούς λόγους και τίποτα άλλο.

Όποτε παίζω για την χώρα μου είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας μου και κάθε φορά που είχα την τύχη να φορέσω αυτή τη φανέλα έδωσα τα πάντα.

Τα τελευταία χρόνια χρειάστηκε να παλέψω με τραυματισμούς και περιόδους αποθεραπείας και νιώθω ότι είναι προς το συμφέρον της καριέρας μου και της ομάδας να αγωνίζομαι μόνο όταν δεν χρειάζεται να σκέφτομαι την ανάρρωση ή τον πόνο – έτσι μπορώ να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό.

Η διάρκεια ζωής ενός ποδοσφαιριστή είναι πολύ μικρή και μερικές φορές πρέπει να παίρνουμε αυτές τις σκληρές αποφάσεις για το γενικό συμφέρον της χώρας που αγαπάμε περισσότερο, αλλά και της καριέρας μας για να καταφέρουμε να παραμείνουμε για χρόνια σε υψηλό επίπεδο.

Θα βοηθούσα την ομάδα να προσπαθήσει να κερδίσει το Κόπα Άφρικα. Αλλά από τώρα ας υποστηρίξουμε όλοι όποιους επιλέξει ο προπονητής γιατί το πιο σημαντικό πράγμα είναι η Γκάνα που είναι μεγαλύτερη από κάθε πρόσωπο.

Ο Θεός να ευλογεί την πατρίδα μας και να μας κάνει δυνατούς».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football