Ακολουθηστε μας

Football

Κούδας, «Γ.Χ» και Πουρλιοτόπουλος μιλούν με θαυμασμό για τον Τζίμα (video)

Ο Στέφανος Τζίμας μπήκε ξαφνικά στη ζωή των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων και ειδικά των φίλων του ΠΑΟΚ, με το γκολ που πέτυχε την περασμένη Κυριακή (5/3) απέναντι στον Ιωνικό έγραψε ιστορία και έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Ο Γιώργος Κούδας, που είδε τον 17χρονο φορ να του παίρνει το ρεκόρ μετά από 59 χρόνια, ο γενικός διευθυντής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, αλλά και ο τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής, Γιώργος Γεωργιάδης, μίλησαν στην εκπομπή «OPEN Sport» με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό ταλαντούχο επιθετικό.

«Εκείνη τη στιγμή πετάχτηκα επάνω και είπα «μπράβο»! Πήγα πιο κοντά στην τηλεόραση να δω την επανάληψη της φάσης. Βλέπω πάρα πολλά καλά στοιχεία σε αυτό το παιδί. Σε ηλικία 17 ετών έχει κάνει τις κινήσεις που πρέπει τώρα που παίζει. Πρέπει να βελτιωθεί σίγουρα και έχει μεγάλο μέλλον. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν έχεις τη θέληση να κάνεις αυτά που αγαπάς. Πιστεύω και βλέπω ότι έχει προσωπικότητα», υποστήριξε ο «Μεγαλέξανδρος» του ΠΑΟΚ.

«Έχει αυτήν την απίστευτη εσωτερική δεκτικότητα για καθημερινή βελτίωση. Είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός εργατικότητας, αθλητικών προσόντων, καλής τεχνικής κατάρτισης και πολύ υψηλής αντιληπτικής ικανότητας. Είναι πολύ συνειδητοποιημένο παιδί, μεγαλώνει σε μια πολύ υγιή οικογένεια και δε νομίζω ότι μπορεί να τον επηρεάσει τίποτα», σημείωσε από την πλευρά του ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, με τον «Γου Χου» να τον χαρακτηρίζει «δεινό σκόρερ μέσα στην περιοχή» και να προσθέτει: «Είναι ακόμα στο ξεκίνημα και νομίζω ότι θα δούμε ακόμα πιο όμορφα πράγματα στη συνέχεια. Σωματικά, είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο ανδρικό επίπεδο. Είναι άλλο πράγμα η νοοτροπία του και προφανώς τελευταία, η ποιότητα του. Δε σκέφτονται τέτοια ρεκόρ σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά. Ο Στέφανος και οποιοδήποτε άλλο παιδί, μπαίνει μέσα και χαίρεται το παιχνίδι. Ελπίζω ότι είναι η αρχή για να πετύχει πάρα πολλά γκολ στην ομάδα μας».

Η πρόοδος των ακαδημιών

Ψήφο εμπιστοσύνης στους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ έδωσε για άλλη μια φορά ο Γιώργος Κούδας. «Αν δεν εμπιστευτούμε τα δικά μας παιδιά, που έχουν αυτό το ταλέντο και τα αφήνουμε ή τα δίνουμε σε άλλες ομάδες, για να «ψηθούν», πρέπει να καταλάβουμε ότι «ψήνονται» όταν είναι με καλύτερους παίκτες. Πρέπει πρώτα να κάνουμε τη δική μας ομάδα και μετά να βγάζουμε έναν καινούργιο νεότερο παίκτη, όπως ο Κωνσταντέλιας. Πρώτα, πρέπει να δίνουν τα «πιστοποιητικά» τους εδώ για να φτάσουν και σε μεγαλύτερη τιμή».

Ο Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής. «Δώσαμε έμφαση στην ατομική εκπαίδευση, στην αντιληπτική ικανότητα του κάθε ποδοσφαιριστή. Έχουμε βγάλει ειδικά προγράμματα για το κάθε ιδιαίτερο ταλέντο που έχουμε στην ακαδημία μας. Είμαστε κοντά στα παιδιά, στο περιβάλλον τους, στην οικογένειά τους και προσπαθούμε όλοι μαζί να πορευόμαστε στον ίδιο κοινό στόχο».

Τέλος ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος στάθηκε στη δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, τονίζοντας: «Πρώτα, θέλω να αναφερθώ στην εμπειρία που αποκτούμε καθημερινά και κάθε χρόνο όλα τα στελέχη. Υπάρχει το πλούσιο ταλέντο των παιδιών σε συνδυασμό με την ομάδα και την ανανέωση που ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι να έχουμε αυτό το πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα για εμάς. Να συνεχιστεί η σταθερότητα σε αυτήν τη δουλειά που γίνεται και να βρούμε τους επόμενους στόχους».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football