Ακολουθηστε μας

Football

Ιταλός για τον πάγκο της Εθνικής! Τι τρέχει με τον Ντε Μπιάζι;

Η Εθνική ομάδα παραμένει ουσιαστικά χωρίς προπονητή μετά την παραίτηση του Τζον φαν’τ Σχιπ. Η ΕΠΟ συνεχίζει την αναζήτηση για να βρει έναν ξένο προπονητή όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις, ενώ στη λίστα των υποψηφίων προστέθηκε ένας ακόμα Ιταλός προπονητής, ο Τζάνι ντε Μπιάζι, καθώς πρόσφατα έχουν προταθεί ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι Τζενάρο Γκατούζο, Βάλτερ Τζένγκα και Ρομπέρτο Ντοναντόνι.

Το όνομα του Ντε Μπιάζι έφερε στη δημοιότητα η «Live Sport», που στο δημοσίευμα αναφέρει πως η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά από τους ιθύνοντες της ΕΠΟ. Και όλα συγκλίνουν στο γεγονός πως όντως το συγκεκριμένο όνομα κάνει γκελ στην Ομοσπονδία.

Ο 65χρονος Ιταλός έκανε σπουδαία δουλειά στην Τορίνο, για να ακολουθήσει το πέρασμα από την Εθνική ομάδα της Αλβανίας, την οποία οδήγησε από το πουθενά στην τελική φάση του Euro 2016 με εκπληκτικές εμφανίσεις.

Το 2017 αποχώρησε από την Αλβανία και ανέλαβε την Αλαβές, ενώ τελευταία του δουλειά ήταν στην εθνική ομάδα του Αζερμπαϊτζάν. Στην καριέρα του ως προπονητής μετράει 205 νίκες, 194 ισοπαλίες και 214 ήττες σε 613 αναμετρήσεις και το αγαπημένο του σύστημα είναι το 3-4-1-2. Θεωρείται δε δάσκαλος από τους συναδέλφους του σε θέματα τακτικής.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football