Ακολουθηστε μας

Football

Γερμανία – Ελλάδα: Ευκαιρία για δοκιμές στο αποψινό (21:45) φιλικό του Μένχενγκλάντμπαχ

ΤΖΟΛΗΣ - TZOLIS

Με στόχο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και να πάρει θετικό αποτέλεσμα, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει σε φιλικό αγώνα σήμερα (21:45 Alpha και Novasports) τη Γερμανία στο Μένχενγκλάντμπαχ.

Η «Μάνσαφτ» προετοιμάζεται για το «δικό της» EURO, η Ελλάδα είναι απούσα και αυτήν την απογοήτευση καλείται να διαχειριστεί ο νέος -υπηρεσιακός- ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Παπαδόπουλος, οποίος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου παραμονή του παιχνιδιού, τόνισε:

«Υπάρχει μία απογοήτευση, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι αύριο παίζουμε με έναν πολύ καλό αντίπαλο, τον οποίο θεωρώ από τα φαβορί για την κατάκτηση του Euro. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί, να περάσουμε την φιλοσοφία μας, να μην είμαστε μόνο παθητικοί, αμυντικοί δηλαδή, αλλά να δημιουργήσουμε προβλήματα στον αντίπαλο. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι συγκεντρωμένοι στην ομάδα, το έχουν δείξει τις προπονήσεις, αγαπάνε στην ομάδα, φαίνεται ότι προσπαθούν πάρα πολύ και έχουν αφήσει πίσω την στενοχώρια του αποκλεισμού. Είμαι σίγουρος θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή εικόνα».

Όσο για την προετοιμασία ενόψει του σπουδαίου φιλικού, ο Παπαδόπουλος είπε: «Για μένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η τακτική, αλλά αυτό που πάντα έχω στο μυαλό είναι αυτό που διακρίνει τον Έλληνα: Το πάθος στο παιχνίδι. Αυτό θα προσπαθήσω να μεταδώσω στους ποδοσφαιριστές για να μπούμε στο παιχνίδι και να τα δώσουμε όλα ώστε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Στον λίγο καιρό που είμαι εδώ δεν μπορώ να κάνω πολύ μεγάλες αλλαγές, αλλά αυτό που μπορώ να κάνω είναι να μπω στο μυαλό των ποδοσφαιριστών και να τους ανεβάσω ψυχολογικά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτό το πολύ όμορφο και δύσκολο παιχνίδι. Θα ήταν μεγάλο λάθος να αλλάξω πολλά πράγματα σε αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσω να βάλω κάποια στοιχεία που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο ματς αλλά δεν θα κάνουμε πολλές αλλαγές. Θα προσπαθήσω να δώσω χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά στο φιλικό και σε αυτό που ακολουθεί με τη Μάλτα».

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Χρήστος Τζόλης ο οποίος τόνισε:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες εδώ στην περιοχή και θα τους δούμε και αύριο στο γήπεδο. Είναι σημαντικό να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο ένα ωραίο γήπεδο. Μου ταιριάζει Γερμανία ως χώρα και ελπίζω να έχουμε κι ένα καλό αποτέλεσμα. Ελπίζω να έχουμε μια θετική εικόνα και να δώσω και εγώ την βοήθεια μου. Είμαι ένας επιθετικός που προσπαθεί να δημιουργεί και ελπίζω να το δείξω αύριο στον αγώνα. Σε αυτά τα φιλικά παιχνίδια θα έχω την ευκαιρία να προσπαθήσω να βοηθήσω την εθνική. Ελπίζω να έχω την ίδια απόδοση που είχα και σε συλλογικό επίπεδο. Έχω να παίξω πάρα πολύ καιρό στην εθνική ομάδα είναι μια σημαντική ευκαιρία για μένα στο αυριανό παιχνίδι.
Όσον αφορά τον αποκλεισμό, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Ό,τι έγινε έγινε. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρεθούμε στο euro και τώρα πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football