Ακολουθηστε μας

Football

Europa Conferece League: ΠΑΟΚ και Άρης περιμένουν τους πέντε πιθανούς αντιπάλους

ΠΑΟΚ και Άρης γνωρίζουν από σήμερα τους 45 πιθανούς αντιπάλους στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, όμως αύριο το πρωί η UEFA θα προχωρήσει στη διαμόρφωση των υπόγκρουπ, οπότε και οι δύο ελληνικές ομάδες θα γνωρίζουν τους πέντε πιθανούς αντιπάλους τους ενόψει της κλήρωσης που θα ξεκινήσει στις 14:00 (ώρα Ελλάδας).

Για τον σχηματισμό αυτών των υποσυνόλων λαμβάνει υπ’ όψιν ζητήματα αποστάσεων, πολιτικά (πχ. ομάδες από Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία δεν θα κληρωθούν μεταξύ τους), εντοπιότητας (ώστε να μην κληρωθούν μεταξύ τους ομάδες από την ίδια ομοσπονδία) και πολλά ακόμα.

Το αποτέλεσμα είναι εννέα υπογκρούπ των δέκα ομάδων στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, εκ των οποίων κάθε ένα θα έχει πέντε ομάδες ή ζευγάρια από το γκρουπ των ισχυρών και πέντε από το γκρουπ των ανίσχυρων.

Τα υπογκρούπ αυτά θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της UEFA στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης και ως εκ τούτου, οι πραγματικοί πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟΚ και Άρη για την κλήρωση του μεσημεριού θα είναι πέντε για την κάθε μία ελληνική ομάδα και όχι 45.

Οι δύο ελληνικές ομάδες θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης και θα κληρωθούν είτε με κάποιο από τα 17 ζευγάρια του 1ου προκριματικού γύρου (περιμένοντας τον νικητή) είτε με κάποια από τις 28 ομάδες που αρχίζουν την ευρωπαϊκή πορεία τους από τους ανίσχυρους του 2ου προκριματικού.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football