Ακολουθηστε μας

Football

Euro 2024: Η Τουρκία… έφυγε από το μονοπάτι της Ελλάδας!

Η Τουρκία επικράτησε με το εντυπωσιακό και άνετο 4-0 της Λετονίας «τσεκάροντας» το εισιτήριό της για την τελική φάση του Euro 2024.

Η ομάδα του Μοντέλα πήρε το απευθείας εισιτήριο και έτσι δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με την εθνική μας ομάδα στα play-offs του Nations League, αν φυσικά το δικό μας σύνολο δεν ολοκληρώσει την υπέρβαση και μείνει εκτός από την Ολλανδία.

Να θυμίσουμε τι ισχύει για τη «δεύτερη ευκαιρία» και το Final-4 της League C του Nations League, ο νικητής του οποίου θα πάρει την πρόκριση για το Euro της Γερμανίας.

Η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε την Τουρκία στον ημιτελικό, όμως πλέον αυτή της… άδειασε τον δρόμο. Με βάση τα τωρινά δεδομένα, ο πιο πιθανός αντίπαλος της εθνικής είναι το Καζακστάν, εφόσον φυσικά δεν κάνει την έκπληξη και πάρει την πρόκριση από τον 8ο όμιλο. Αυτό γιατί οι Καζάκοι ως επιλαχόντες θα είναι η τρίτη ομάδα του League C και θα πρέπει να βρουν απέναντί τους τη δεύτερη, δηλαδή τη «γαλανόλευκη». Πιθανότερο σενάριο για το άλλο ζευγάρι της τετράδας φαντάζει το Γεωργία – Λουξεμβούργο.

Αν το Καζακστάν πάρει την πρόκριση, τότε η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Λουξεμβούργο και σε αυτή την περίπτωση η Γεωργία (σίγουρα θα είναι στα play-offs) θα παίξει με το Αζερμπαϊτζάν.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football