Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της φάσης Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, που θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2024.

Στον 4ο όμιλο της φάσης Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων η ελληνική ομάδα κληρώθηκε μαζί με την Πορτογαλία, την Δανία και την Σερβία.

Στα τελικά θα προκριθούν οι επικεφαλής των 7 ομίλων, οι οποίοι, μαζί με τη διοργανώτρια Βόρεια Ιρλανδία, θα συμμετάσχουν στο EURO 2024 από τις 15 έως τις 28 Ιουλίου.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Αναστάσιος Θέος, μίλησε για την κλήρωση της Εθνικής Νέων στη φάση Elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2024, η οποία έφερε την Εθνική στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης με αντιπάλους την Πορτογαλία, την Δανία και την Σερβία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Θέου:

“Το επίπεδο των αντιπάλων μας είναι υψηλό, αλλά και εμείς έχουμε «μεγαλώσει» ως μέγεθος ανάλογα από την περυσινή μας πρόκριση στην τελική φάση του EURO της Μάλτας. Ο όμιλος αυτός αποτελεί μια πρόκληση για όλα τα παιδιά διότι θα αντιμετωπίσουν αντιπάλους υψηλού επιπέδου. Συνεπώς ούτε τώρα ο στόχος μας θα διαφοροποιηθεί και θα παλέψουμε σε όλους τους αγώνες για την πρόκριση. Η προκριματική φάση στην Αττάλεια μας δημιούργησε προβληματισμό, αλλά σίγουρα θα αναλύσουμε τους αγώνες και τα λάθη μας και θα αξιολογήσουμε τα συμπεράσματα μας αναλόγως, για να μην επαναληφθούν στο μέλλον απέναντι σε 3 ποιοτικούς αντιπάλους”.