Ακολουθηστε μας

Football

Ενεργειακή αναβάθμιση με φωτοβολταϊκά σε 32 ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας

Κατόπιν απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβαθμίζονται ενεργειακά 32 γήπεδα ποδοσφαίρου σε όλα τη χώρα, στα οποία φιλοξενούνται σωματεία των κατά τόπους ΕΠΣ.

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, που ανέρχεται στα 806.263,57 ευρώ, μέσω έκτακτης επιχορήγησης των 19 ΕΠΣ στις οποίες ανήκουν τα εν λόγω γήπεδα και διεξάγονται τοπικά πρωταθλήματα, αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών για την εξυπηρέτηση των Ηλεκτρικών Φορτίων από Αυτοπαραγωγό (Netmetering) σύστημα.

Η δράση εντάσσεται στο νέο οδηγό του Υπουργείου για την «ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών και μέτρων στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα» και έχει σπουδαία περιβαλλοντική σημασία, που θα αφήσει θετικό οικολογικό αποτύπωμα.

Η ενεργειακή αναβάθμιση με αυτοπαραγωγή ρεύματος με Φ/Β Netmetering παρουσιάζει τα εξής πλεονεκτήματα:

– σημαντική μείωση (μέχρι και μηδενισμό) στο κόστος ρεύματος,

– επένδυση με πολύ μικρό μέσο όρο απόσβεσης,

– περιβαλλοντικό όφελος,

Έτσι, αποτελεί συνδυαστικά και ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων των ΕΠΣ από τις σημαντικές χρεώσεις τους για την ενεργειακή κάλυψη των αναγκών τους. Μάλιστα, η τέλεση των έργων αναβάθμισης πραγματοποιείται εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος, καθώς υπήρξε άμεση συνεργασία του Υπουργείου με τις ποδοσφαιρικές Ενώσεις, που ακολουθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα χωρίς αποκλίσεις.

Ο υπουργός, κατά τη σημερινή του συνάντηση με αντιπροσωπείες από τις 19 ΕΠΣ δήλωσε σχετικά: «Με κοινή προσπάθεια ενώσαμε τις δυνάμεις μας στο αξιακό πλαίσιο του αθλητισμού αλλά και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματα, εκτός από τις οικονομίες κλίμακος που λειτουργούν υπέρ των ΕΠΣ, καθώς πρόκειται για μία μόνιμη έμμεση χρηματοδότηση σε ετήσια βάση, δίδουν και ένα πολύ ισχυρό οικολογικό αποτύπωμα, κάτι που είναι τόσο επίκαιρο και τόσο αναγκαίο στην περίοδο που ζούμε».

Ακολουθεί ο πίνακας με τις 19 αυτές ΕΠΣ, το συνολικό ποσό που λαμβάνει η κάθε μία, τα γήπεδα που αναβαθμίζονται και τα φορτία τους: 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football