Ακολουθηστε μας

Football

Χαριστέας: «Τα επόμενα τέσσερα χρόνια Άρης και ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτούν τα κονδύλια»

Ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αγγελος Χαριστέας μίλησε για τη φετινή σεζόν του Αρη, τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κεφάλαια για την κατασκευή γηπέδων, αλλά και τις δράσεις της Περιφέρειας στο δικό του πόστο.

Ο πρώην διεθνής σούπερ σταρ είπε στον Libero FM 107.4:

Για την επίσκεψή του στο μουσείο μπάσκετ της ΚΑΕ και τα γήπεδα στο Ποσειδώνιο: “Παίζω και μπασκετάκι τώρα τελευταία… Έχω παίξει και για φιλανθρωπικό σκοπό. Για τους μπασκετμπολίστες είμαι ακόμα γρήγορος (σ.σ. γέλια).

Oταν πήρα μεταγραφή στον Άρη και πήγαινα ακόμα σχολείο, έπαιζα και μπάσκετ στο Ποσειδώνιο. Είναι ένα μέρος που έχω ωραίες αναμνήσεις. Εκεί έκανα τους πρώτους μου φίλους στη Θεσσαλονίκη. Αυτά τα γήπεδα δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά της περιοχής να χαρούμε αυτό που είχαμε εμείς παλιά. Εγινε με πρωτοβουλία του Απόστολου Τζιτζικώστα και της Βούλας Πατουλίδου. Η Θεσσαλονίκη… ξυπνάει προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν έχει μόνο εστιατόρια ή καφέ. Πρέπει να αναπτύξει τα μουσεία της. Έχει άπειρες δυνατότητες. Την Παρασκευή θα έρθει και ο Πρωθυπουργός στο Ποσειδώνιο. Τέτοια έργα κάνουν καλύτερη τη ζωή μας”.

Για τα γήπεδα που αφήνονται στην τύχη τους σε πολλές περιπτώσεις και δεν συντηρούνται: “Δύο προβλήματα έχω διακρίνει όσο είμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παλαιότερα γίνονταν σημαντικά έργα, αλλά χωρίς σκέψη για τη συντήρησή τους. Αυτά τα γήπεδα, θα μείνουν για πάντα. Το πλάνο πρέπει να είναι συγκεκριμένο. Να υπάρχουν χρήματα για τη συντήρησή τους. Είναι στοίχημα για εμάς. Όσον αφορά τη φύλαξη, είναι στην ιδιοσυγκρασία κάθε Δήμου και κάθε αθλητικού κέντρου. Στις μπασκέτες στο Ποσειδώνιο μπήκαν αλυσίδες αντί για διχτάκια, ώστε να μη. χαλάσουν τόσο εύκολα. Σκεφτόμαστε τι θα γίνει και τα επόμενα χρόνια, διότι δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα τα προηγούμενα χρόνια. Πάνω από 380 εκατομμύρια θα δαπανηθούν για έξυπνες πόλεις. Πολύ σύντομα, όλες οι εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν προγράμματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές υπηρεσίες τους. Γύρω στο 90% θα καλύψει το Ταμείο Ανάκαμψης”.

Για το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά το γήπεδο του ΠΑΟΚ, όπως και για το γήπεδο του Άρη: “Οσον αφορά το γήπεδο του ΠΑΟΚ, είναι ένα θέμα που υπάρχει στην Περιφέρεια σαν απόφαση προτού ενσωματωθώ εγώ. Η γραφειοκρατία δημιουργεί προβλήματα στις ομάδες. Θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη βούληση από την Περιφέρεια και τον κ. Τζιτζικώστα ώστε να τρέχουμε πιο γρήγορα αυτές τις διαδικασίες. Τα γήπεδα ΑΡΗ και ΠΑΟΚ πρέπει να είναι… must για τη διοίκηση της Περιφέρειας. Υπάρχει όμως και μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Για τον ΠΑΟΚ ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Οσον αφορά τον Άρη, η υπόθεση βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο προμελέτης. Εγώ είμαι πάντως ένας άνθρωπος που ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι μία πολύ καλή συγκυρία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, που θα υπάρξουν τα κονδύλια, να το εκμεταλλευτεί ο ΑΡΗΣ, ο ΠΑΟΚ και γενικά όλες οι ομάδες.

Για τη γενικότερη οργάνωση στην πόλη και την πρόσβαση στα γήπεδα: “Στο τέλος όλα καταλήγουν στο βιοτικό επίπεδο του πολίτη της Θεσσαλονίκης και να είναι αντάξιο του τίτλου της ευρωπαϊκής χώρας. Ωραία είναι έξω να λέμε ότι περνάμε ωραία. Πρέπει όμως να το λέμε και για τη χώρα μας”.

Για την πορεία του ποδοσφαιρικού Άρη: “Επειδή έζησα την ομάδα και από μέσα αλλά και τώρα απ’ έξω, θεωρώ ότι αυτό που έχει καταφέρει είναι πολύ δύσκολο. Να περνάς την τρικυμία της Γ΄Εθνικής, να επανέρχεσαι και να έχεις μια σταθερότητα στην κατάταξη σου, δείχνει ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος στόχος που είναι το αγωνιστικό. Κανένας δεν είναι τέλειος. Ολοι έχουν σκαμπανεβάσματα. Η ομάδα όμως κρατιέται στην 3άδα. Υπάρχει πλάνο, η ομάδα δεν πελαγοδρομεί. Οταν έχεις σταθερότητα αγωνιστικά, μπορείς να χτίζεις και το εξωαγωνιστικό. Οργανωτικό, χορηγίες, μάρκετινγκ και άλλα πολλά. Αν ομάδα δεν ήταν σε αυτή τη θέση αγωνιστικά, θα υπήρχε άλλη πίεση. Δεν πρέπει να ξεχνάει την επένδυση και σε άλλα κομμάτια”.

Για τον βραχνά των χρεών σε παίκτες της παλιάς ΠΑΕ: “Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να καλείσαι να πληρώσεις κάτι που δεν είναι δικό σου. Αυτό είναι ένα άσχημο συναίσθημα. Στον Άρη σκάνε κάθε τρεις και λίγο προβλήματα που δεν είναι της δικής σου διοίκησης, αλλά καλείσαι να τα διαχειριστείς. Είναι πολύ δύσκολο για τον κ. Καρυπίδη ότι πρέπει να ανταπεξέλθει. Για αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα χρειάζεται στήριξη”.

Για την υπόθεση Καμαρά και την ενδεχόμενη πώλησή του: “Θα έλεγα ότι ο Καμαρά δείχνει να προσαρμόζεται στην ομάδα. Στην αρχή ήταν λίγο έξω από τα νερά του. Το πρώτο πράγμα που βάζω πάνω απ’ όλα, είναι το business plan. Κανένας δεν είναι αναντικατάστατος. Αν μπορείς να αγοράζεις για ένα και να πουλάς για τρία, είναι το ιδανικό. Αν υπάρχει πρόταση που καλύπτει τον ΑΡΗ οικονομικά, δεν με ενδιαφέρει αν είναι και ο καλύτερος παίκτης. Σημασία έχει ποιος έρχεται, όχι ποιος φεύγει. Ολοι φεύγουν από τις ομάδες. Το θέμα είναι τι έρχεται”.

Για την ανάγκη ενός φορ στον Άρη: “Ακόμα κι έτσι, η ομάδα βγήκε 3η. Το αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και ομάδες στην Ευρώπη. Ακόμα κι έτσι όμως, φαίνεται ότι ο επιθετικός που υπάρχει στον ΑΡΗ έκανε κάτι καλό. Ο Καμαρά δηλαδή… Σίγουρα όμως, το να έχεις ένα φορ με 15-20 γκολ τη χρονιά, σημαίνει ότι έχεις και έναν πονοκέφαλο λιγότερο”.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football