Ακολουθηστε μας

Football

Αρης: Η διαχείριση του Δευτεριάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ο Αρης θα προσπαθήσει να ταιριάξει το παιχνίδι του πάνω στο στυλ της ΑΕΚ, που επιτίθεται κατά μέτωπο και με μεγάλη συχνότητα, όπως περίπου έκανε και στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ακης Μάντζιος περιμένει μεγάλη πίεση στην μεσοαμυντική του γραμμή και γι’ αυτό θέλει από τους παίκτες του να διατηρήσουν σφιχτές τις γραμμές, κοντά η μία στην άλλη, αλλά και οι παίκτες μεταξύ τους, ώστε να μην αφήνουν διαδρόμους.

Επίσης στο παιχνίδι αυτό θα λείψει πολύ ο Μπίργκερ Βερστράτε, καθώς ο Βέλγος είναι κομβικός στα δύο τελευταία παιχνίδια. Για πρώτη φορά μετά από το παιχνίδι με τη Ντινάμο Κιέβου, ο Αρης φαίνεται ότι θα παίξει με τριάδα στην μεσαία γραμμή τους Ζαν Ζουλ Εμβοντό, Τζούρασεκ και Νταρίντα. Είναι λογικά να μην υπάρχει μεταξύ τους ανάλογη επικοινωνία και γι’ αυτό θα χρειαστεί μεγάλη πειθαρχία, συγκέντρωση και σοβαρότητα, ώστε να περιοριστούν τα λάθη. Γιατί κάθε λάθος μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την άμυνα του Αρη, απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα στην μεσοεπιθετική της γραμμή.

Αντίθετα ο Αρης θα προσπαθήσει να κάνει τη ζημιά στην επίθεση κυρίως στην κόντρα επίθεση, καθώς τον βολεύει το ανοιχτό γήπεδο. Αν πάρει βοήθεια από τους εξτρέμ και αξιοποιηθεί ο Λόρεν Μορόν, τότε ίσως ο Αρης μπορέσει να χτυπήσει όπως έκανε με τον Παναθηναϊκό. Δεν θα είναι μάλιστα έκπληξη να επιστρέψει στην ενδεκάδα ο Τζόναθαν Μενέντες, που είναι καλύτερος αμυντικά και θα χρειαστεί σε τέτοιο παιχνίδι, αλλά παράλληλα πήρε ψυχολογία από το γκολ που πέτυχε με τον Παναθηναϊκό.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football