Ακολουθηστε μας

Football

ΠΑΟΚ: Αυτός είναι ο Ματέους Βιετέσκα (vid)

Ο Ματέους Βιετέσκα βρίσκεται στη λίστα των υποψηφίων στόπερ για τον ΠΑΟΚ μαζί με τον Ομάρ ΚόλεΪ και τον Σαμουέλ Ζιγκό.

Ποιος είναι ο 27χρονος Πολωνός κεντρικός αμυντικός, ύψους 1,87μ. που έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027 με την Κάλιαρι, αλλά δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στους «ροσομπλού» και τη Serie A;

Γεννημένος το 1997, μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην ομάδα της πόλης του, τη Λέγκια Βαρσοβίας, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία μόλις 17 ετών. Μετά από εμπειρίες δανεισμού, σε τρεις ομάδες μικρότερων κατηγοριών (Ζαμπκόβια Ζάμπκι, Τσρόμπρι Γκλόγκου και Τσόρνικ Ζάμπρεζε) καθιερώθηκε με την ομάδα της πρωτεύουσας: από τη σεζόν 2018-19 έγινε ένας από τους πυλώνες της άμυνας της Λέγκια, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα ως βασικός πρωταγωνιστής. Τελικά θα  αποχωρήσει από τον σύλλογο της καρδιάς του το καλοκαίρι του 2022 έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ με προορισμό τη Γαλλία, έχοντας συνολικά 155 συμμετοχές και οκτώ γκολ.

Στην Κλερμόν αγωνίστηκε μόλις για μία αγωνιστική περίοδο, με την Κάλιαρι να βγάζει από τα ταμεία της το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει μόνιμο κάτοικο Ιταλίας.

Με τη φανέλα των «ροσομπλού», παίζοντας δίπλα στον δικό μας, Παντελή Χατζηδιάκο, κατέγραψε μόλις 21 επίσημα παιχνίδια και συνολικά 1169 αγωνιστικά λεπτά, μετρώντας ένα γκολ και δύο ασίστ.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football