Football Insider

Η Λούτον είναι υπερήφανη και καμαρώνει για το προπολεμικό γήπεδό της! (videos)

Published on

Η Oak Road στο Λούτον είναι όπως κάθε άλλος δρόμος στη Βρετανία. Ένας δρόμος γεμάτος από σειρές βικτοριανών σπιτιών με ταράτσα από κόκκινο τούβλο και όλα έχουν ένα μπροστινό αίθριο με μια μικρή πόρτα.

Ανάμεσα τους, όμως, βρίσκονται δύο είσοδοι σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου!

Το Kenilworth Road, χωρητικότητας 10.356 θεατώ,ν φιλοξενεί από το 1905 την Λούτον Τάουν – το νεότερο μέλος της Premier League.

Ο Μοχάμεντ Χασίμ ζει απέναντι από την είσοδο του γηπέδου για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες και είναι οπαδός των Hatters εδώ και 31 χρόνια. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η ατμόσφαιρα τις ημέρες του αγώνα είναι ηλεκτρισμένη και μετά την άνοδο των «καπελάδων» στα μεγάλα σαλόνια θα είναι το κάτι άλλο.

Το προπολεμικό γήπεδο δεν έχει σημαντικές ανακαινίσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ύστερα, ωστόσο η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε ότι θα δρομολογήσει ήδη την κατασκευή ενός νέου γηπέδου, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2024. Η χωρητικότητά του θα είναι 17 χιλιάδες θέσεις, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί στις 23 χιλιάδες. Μέχρι τότε θα χρειαστεί μίνιμουμ έργα 10 εκατομμυρίων λιρών για να συναντήσει τις ελάχιστες προδιαγραφές της Premier League και να παίξει στο γήπεδό της.

Για να φτάσεις στο Kenilworth Road Stadium, περνάς μέσα από… αυλές σπιτιών στο Oak Road End, όμως, ακόμα κι αυτό έχει την ομορφιά του.

Popular Posts

Copyright © SKG Sports | Created & Hosted by GR-NET.GR