Ακολουθηστε μας

Football Insider

EURO 2024: Ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ αλλάζει τον κόσμο και γίνεται σύμβολο ελπίδας για την Ισπανία και όχι μόνο…

Στην ηλικία του, κανείς αθλητής επί γερμανικού εδάφους δεν επιτρέπεται να αγωνίζεται σε οποιαδήποτε διοργάνωση μετά τις 11 το βράδυ! Σύμφωνα, μάλιστα, με την γερμανική νομοθεσία απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των 17 ετών να εργάζονται πάνω από 20 ώρες την εβδομάδα.

Ο Λαμίν Γιαμάλ θα γίνει 17 ετών το Σάββατο. Μια μέρα προτού ντυθεί με τα χρώματα των «φούριας ρόχα» και μπει στο στάδιο του Βερολίνου για τον τελικό του EURO.

Η Ισπανία θα είναι εκεί χάρη στο θαυματουργό παιδί της Μπαρτσελόνα.

Το γκολ-ποίημα που πέτυχε στον ημιτελικό με τη Γαλλία κάνει το γύρο του κόσμου.

Και πως το πανηγύρισε; Με τον γνωστό τρόπο. Με τα δύο του χέρια σχηματίζει με τρόπο τα νούμερα 3 0 4, είναι τα τρία τελευταία ψηφία του ταχυδρομικού κώδικα της περιοχής που μεγάλωσε και τον έφτιαξε αυτό που είναι σήμερα: 08304.

Έπαιξε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα σε ηλικία 15 ετών, 9 μηνών και 16 ημερών, είναι ο νεαρότερος παίκτης που έπαιξε σε clasico, ο νεαρότερος που έκανε ντεμπούτο στην Εθνική Ισπανίας είναι ο νεαρότερος παντού.

Ο νεαρότερος που έπαιξε σε Euro, που έδωσε ασίστ σε Euro, που σκόραρε σε Euro, πάει να γίνει ολοταχώς ο νεαρότερος MVP στην ιστορία των Euro.

Κανείς άλλος, ποτέ, ούτε καν ο Πελέ ή ο Μέσι δεν υπήρξε τόσο καθοριστικός στην ιστορία του ποδοσφαίρου σε τόσο μικρή ηλικία όσο εκείνος.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Football Insider