Ακολουθηστε μας

Basketball

Συγκλόνισε ο Dr. Nίκος Γκάλης στην ομιλία του στο ΑΠΘ, o άνθρωπος που μας έμαθε μπάσκετ!

Ο ένας και μοναδικός Νίκος Γκάλης αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο όσα είπε ο Dr. Nick Galis, κάνουν το γύρο του διαδικτύου, καθώς ο άνθρωπος που μας έμαθε μπάσκετ, μίλησε με λόγια απευθείας στην καρδιά, που προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης. «Θέλω να με θυμούνται τα παιδιά σαν έναν σκληρό εργάτη που έκανε σωστά τη δουλειά του στο παρκέ. Θέλω να πιστεύω ότι έχω δώσει το καλό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά. Και για τον κόσμο γενικά, το πώς να λειτουργεί σαν σωστός επαγγελματίας», είπε στους δημοσιογράφους.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Γκάλης τόνισε: «Όπως θα γνωρίζετε, εγώ μεγάλωσα και σπούδασα στην Αμερική, δεν είχα ευκαιρία να πάω σε ελληνικό σχολείο, άρα για μένα αυτή η τιμή είναι μια ιδιαίτερη τιμή σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Βλέπω και την κόρη μου εδώ που είναι και αυτή αθλήτρια και τώρα πρωταθλήτρια. Λέω στην κόρη μου και σε όλα τα παιδιά που συναντώ σε διάφορα κλαμπ που πηγαίνω ή στο δρόμο και με ρωτάνε “κ. Γκάλη πως έβαλες αυτό καλάθι με το τριπλό σπάσιμο, πώς έβαλες αυτό το σουτ”. Πολλές ερωτήσεις κάνουν, “πώς να γίνω επαγγελματίας” και τους λέω είναι πάρα πολύ ωραίο να κυνηγάς το όνειρο σου -να το πούμε είναι και ρομαντικό- follow your heart λένε, αλλά να ξέρετε ότι αυτό απαιτεί πολλές θυσίες, θέλει πάρα πολύ σκληρή δουλειά, θέλει να διαθέτεις το ανάλογο ταλέντο για να γίνεις επαγγελματίας αθλητής. Τους λέω ότι αυτό που θα μείνει για πάντα μαζί σας είναι η μόρφωση και το ήθος, γι’ αυτό, παιδιά, κοιτάξτε να σπουδάσετε πρώτα και μετά μπορείτε να κυνηγάτε το όνειρο».

 

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball