Ακολουθηστε μας

Basketball

Πρέλεβιτς: «Ο τίτλος του ΠΑΟΚ το 1991 άνοιξε τον δρόμο στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες» (videos)

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς απόλαυσε την ύψιστη προσωπική τιμή με την απόσυρση της φανέλας του, σε μια ιστορική βραδιά στο «Παλατάκι», όπου η φανέλα με το Νο 7 ανέβηκε και θα στέκει ψηλά κοσμώντας την οροφή του «ασπρόμαυρου» ναού.

Ο θρύλος του μπασκετικού ΠΑΟΚ μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Τζάμπολ» με τον Αντώνη Καλκαβούρα και στάθηκε στην τελετή απόσυρσης, αλλά και στην σπουδαία καριέρα του.

«Πάλεψα πάρα πολύ μέσα μου να μην κλάψω στην τελετή απόσυρσης. Ήθελα να κρατήσω μια ηγετική στάση», ανέφερε στην αρχή.

Για το αν αναπολεί τις μεγάλες στιγμές με τον ΠΑΟΚ: «Όταν είσαι παίκτης τα συναισθήματα έρχονται και φεύγουν γρήγορα γιατί δεν έχεις χρόνο να τα αναλύεις πάρα πολύ. Ο τίτλος του 91 άνοιξε τον δρόμο και στις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες για την χρυσή εποχή των ελληνικών συλλόγων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Για το αν σκεφτόταν πόσο δύσκολο ήταν να τον μαρκάρουν: «Δεν το σκεφτόμουνα έτσι. Προσπαθείς πάντα να είσαι καλός μέσα στο γήπεδο και να βοηθάς την ομάδα σου».

Γιατί αρχικά δεν ήθελε να γίνει η τελετή απόσυρσης της φανέλας πριν αναθεωρήσει: «Το Νο.7 πρέπει να το φορά καλός παίκτης. Ένα νέο αστέρι να έχει το Νο.7. Με τη βοήθεια του προέδρου και των υπολοίπων μελών της διοίκησης και των φίλων μου στην ομάδα, αναθεώρησα. Πάρα πολλοί φίλοι μου εκτός γηπέδου είχαν την ίδια άποψη, όπως και οι κόρες μου. Αναθεώρησα τελικά και κατάλαβα πως ήρθε η ώρα».

Για το life coaching: «Σπουδάζω την επιστήμη του life coaching. Στην κοινωνία μας μαθαίνουμε τα πάντα, αλλά δεν μαθαίνουμε πως να σκεφτόμαστε».

Για το αν θέλει να συνεχίσει να προσφέρει στο μπάσκετ: «Είμαι έτοιμος πλέον να ασχοληθώ πάλι με το μπάσκετ. Έχω την απαραίτητη εμπειρία. Μπορώ να μιλήσω με όλους τους ανθρώπους του μπάσκετ και να συζητήσω τα πάντα».

Η πρώτη εικόνα που καθορίζει την καριέρα σου: «Δυστυχώς η πρώτη που μου έρχεται ήταν η ήττα από τη Ρεάλ στον τελικό του 1992. Εκεί μέσα μου αναθεώρησα πάρα πολλά πράγματα. Από τέτοιες στιγμές, πάντως, πάντα κάτι κερδίζεις».

 

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball