Ακολουθηστε μας

Basketball

ΠΑΟΚ: Το «Έπος της Τεργέστης» και τα… γεννητούρια του Κόρφα! (vid)

Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια ο ΠΑΟΚ κατακτούσε τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο στο μπάσκετ, κερδίζοντας την Στεφανέλ με 91-100 στον δεύτερο τελικό του κυπέλλου Κόρατς.

Ο Τζον Κόρφας μίλησε στην κάμερα της ασπρόμαυρης ΚΑΕ, ενθυμούμενος στιγμές από εκείνη την πορεία αλλά και μία όμορφη προσωπική του ιστορία.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (17/3) ο ΠΑΟΚ θα βραβεύσει τα μέλη εκέινης της ομάδας πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό AKTOR (17:15, ΕΡΤ3).

Αναλυτικά:

Για το αν ματς στην Τεργέστη ήταν το τέλειο παιχνίδι: “Συμφωνώ, αλλά εγώ πιστεύω στην επίθεση παίξαμε το καλύτερο παιχνίδι. Στην άμυνα δεν είμαι σίγουρος. Αλλά στην επίθεση ήταν το καλύτερο παιχνίδι που έπαιξα στα χρόνια μου στον ΠΑΟΚ”.

Για το πιο δύσκολο παιχνίδι πριν τον τελικό: “Το πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι τον τελικό ήταν σίγουρα το δεύτερο παιχνίδι με την Σκαβολίνι. Στο πρώτο παιχνίδι χάσαμε 16 πόντους, άρα έπρεπε να κερδίσουμε στη Θεσσαλονίκη με παραπάνω από 16. Είχαμε πολύ άγχος και όλοι πίστευαν ότι δεν μπορούσαμε να το κάνουμε και τελικά κερδίσαμε 40 πόντους και περάσαμε”.

Για το τι θυμάται από το παιχνίδι στη Σαμάρα: “Εγώ θυμάμαι κάτι πάρα πολύ καλά. Ήταν η μέρα που γεννήθηκε η κόρη μου, η Πατρίτσια. Το πρωί έμαθα ότι εγώ είμαι μπαμπάς και το βράδυ έβαλα 19 πόντους και κερδίσαμε εύκολα”.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball