Ακολουθηστε μας

Basketball

O Nίκος Γκάλης κοντά στην Εθνική: «Πρέπει να στηρίξουμε όλοι»

Με τον Νίκο Γκάλη δίπλα της θα προευθεί η Εθνική Ελλάδας  και θα προσπαθήσει να πετύχει τον στόχο της στο Προολυμπιακό Τουρνουά που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου).

Ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio και εξέφρασε τη σιγουριά του για την αγωνιστικότητα της εθνικής ομάδας, ενώ, επίσης, αναφέρθηκε και στη σημασία των κοινωνικών δράσεων που θα «τρέξουν» κατά τη διάρκεια του τουρνουά στο ΣΕΦ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Λιόλιος έδειξε τεράστιο σεβασμό στον Νίκο Γκάλη και τον ευχαρίστησε όχι μόνο για όσα πρόσφερε στο παρελθόν, αλλά και για όσα συνεχίζει να προσφέρει πλέον μέσω κοινωνικών δράσεων.

Ο Νίκος Γκάλης είπε:

Για την νέα προσπάθεια της Εθνικής στο Προολυμπιακό (2-7 Ιουλίου): «Σίγουρα ξέρω ότι θα γίνει ένα πολύ όμορφο τουρνουά. Όλοι πρέπει να στηρίξουμε την Εθνική ομάδα. Η Εθνική ομάδα είναι για όλη την Ελλάδα. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Για τον Βασίλη (Σπανούλη) είναι ένα καλό τεστ αυτό. Ο Βασίλης είναι μαχητής, ήταν έξυπνος παίκτης και πιστεύω θα τα καταφέρει. Πιστεύω θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία».

Για τα συναισθήματά του που η Εθνική ομάδα επιστρέφει στο ΣΕΦ: «Έχω πάρα πολύ καιρό να ξαναβρεθώ στο ΣΕΦ. Πιστεύω ότι θα είμαι πολύ συγκινημένος. Δε μπορούμε να ξεχάσουμε τις στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί, όλη η χώρα, τη χαρά που πήραμε, την υπερηφάνεια. Είναι κάτι που το περιμένω και θέλω να το ζήσω».

Για τη «δίψα» του κόσμου να δει την Εθνική: «Ο κόσμος είναι ο 6ος παίκτης. Ήταν απίστευτη η συμμετοχή του εκείνη την εποχή, το 1987. Όσοι το έζησαν μπορούν να καταλάβουν τι ατμόσφαιρα υπήρχε σε κάθε αγώνα. Εμένα και σε όλα τα παιδιά μάς έδινε “φτερά”. Καταφέραμε εκείνη την εποχή να κάνουμε το μπάσκετ το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα. Έχει μπει στο πετσί του κάθε Έλληνα. Ο κόσμος αγαπάει το μπάσκετ και από τότε και από τώρα. Μετά από εμάς είχαμε επίσης σημαντικές επιτυχίες».

Για την κοινωνική δράση που θα «τρέξουν» σε συνεργασία με τη ΔΕΗ: «Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που θα συμμετέχω σε αυτό το κοινωνικό έργο. Το μπάσκετ είναι άθλημα ομαδικό και οι ομάδες, στο μπάσκετ και στη ζωή, απαρτίζονται απ’ όλους μας και χωρίς διακρίσεις και χαρακτηρισμούς. Πιστεύω ότι όσοι έρθουν να στηρίξουν τη Εθνική ομάδα στις 3 Ιουλίου θα απολαύσουν πραγματικά ένα μοναδικό και όμορφο θέαμα. Με τη σειρά μου εγώ περιμένω με μεγάλη χαρά αυτό το event και θέλω να ευχαριστήσω τη ΔΕΗ και την Ομοσπονδία για την πρόσκληση και αυτό το μεγάλο event. Είναι πολύ σημαντικό».

Για το ότι ο ίδιος ταιριάζει απόλυτα με τον Βασίλη Σπανούλη όσον αφορά την επαγγελματικότητα: «Στον Βασίλη και όλα τα παιδιά τους δώσαμε το ερέθισμα στην εποχή μας, δείξαμε σε αυτά τα παιδιά τον δρόμο. Όχι μόνο το δρόμο της νίκης, αλλά του επαγγελματισμού, ότι πρέπει να δώσεις όλη την ψυχή σου, να αγαπάς αυτό που κάνεις για την ομάδα σου και τη χώρα σου. Μόνο έτσι θα έχεις ένα σωστό αποτέλεσμα. Πιστεύω φέραμε τον επαγγελματισμό και τα παιδιά σήμερα είναι πλέον επαγγελματίες με όλη τη σημασία της λέξης. Ο επαγγελματίας πρέπει να προσέχει τον εαυτό του για να δώσει πράγματα στην ομάδα του».

Για το ότι είχε σκληρό πρόσωπο σαν αθλητής, αλλά τα τελευταία χρόνια δείχνει και αρκετά ευαίσθητος: «Πάντα ήμουν ευαίσθητος. Εκείνη την εποχή με ρωτούσαν “γιατί δεν γελάς;”. Όταν παίζεις σκοπός είναι η νίκη και πρέπει να είσαι σοβαρός. Μετά τον αγώνα ήμουν μέσα σε όλα, στον χαβαλέ, στα πάντα».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball