Ακολουθηστε μας

Basketball

Ο Αλέξανδρος ξεπέρασε τα όρια εντός κι εκτός παρκέ…

Ο ελληνικός αθλητισμός, το ελληνικό μπάσκετ βυθίστηκαν στη θλίψη με το άκουσμα της είδησης για τον θάνατο του Αλέξανδρου Βαρυτιμιάδη σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Ποιος ήταν ο μεγάλος μαχητής, Αλέξανδρος;

Ο Νίκος Μοσχοβίτης γράφει στο «paok24.com»: 

«Ένας γίγαντας ύψους 2.01 μέτρων, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, ο οποίος από την έλευση του 2023 και μετά, είχε γίνει πλέον πολύ επιθετικός, με πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, να αντιμετωπίζει πάντα με αισιοδοξία και χαμόγελο, μια πολύ δύσκολη κατάσταση…

Ενδεικτικό του χαρακτήρα και της θέλησης του, ήταν το γεγονός ότι ξεκίνησε το μπάσκετ κοντά στην ηλικία των 14 ετών και μόλις τρία χρόνια, μετά, είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Έπαιξε ως δανεικός στο Φίλιππο Βέροια και στη συνέχεια για τρία χρόνια στα Τρίκαλα, υπό τις οδηγίες του Κώστα Φλεβαράκη και του Γιάννη Καστρίτη.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει μία εντός έδρας αναμέτρηση των Τρικάλων με τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά και για τον Γιάννη Μπουρούση, να είναι ασταμάτητος για τους Πράσινους. Σε ένα τάιμ άουτ, ο κόουτς Καστρίτης σχεδίαζε την άμυνα, με βοήθεια στον Βαρυτιμιάδη, με τον ίδιο τότε, να λέει γεμάτος πάθος πως… «δε θέλω βοήθεια!»

Ακολούθησε η Σουηδία και η Ουμέα για δύο χρόνια, μία μικρή παρουσία στη Γερμανία και στη συνέχεια η επιστροφή του στην Ουμέα, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Όταν υπέγραψε στην Αυστρία, το 2020, είχε αρχίσει να φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα… Οι πόνοι στη μέση ήταν πολύ έντονοι και τότε, φάνηκε ότι ο καρκίνος έχει «χτυπήσει» στη σπονδυλική στήλη. Από το 2011, που ήταν στον ΠΑΟΚ, είχε διαπιστωθεί ένα οστεοσάρκωμα στο δεξί του πόδι, το οποίο αφαιρέθηκε και μετά από μερικά χρόνια, είχε υποβληθεί ξανά σε ανάλογη επέμβαση.

Τον περασμένο Αύγουστο, μπήκε ξανά στο χειρουργείο προκειμένου να του αφαιρεθούν όγκοι, ακολούθησαν θεραπείες και το Νοέμβριο, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, είχε ξεκινήσει ατομικές προπονήσεις και με ποδήλατο του… «όργωνε» τη Θεσσαλονίκη.

Από τα Χριστούγεννα και μετά όμως, η κατάσταση του επιδεινώθηκε και από την περίοδο του Πάσχα, είχε φανεί ότι πλέον έχει μπει στο δρόμο που δεν έχει επιστροφή…

Στην κηδεία του σήμερα, βρέθηκαν άνθρωποι του ΠΑΟΚ, για ένα παιδί που όλοι είχαν να λένε για τη νοοτροπία του και το πως αντιμετώπισε όλη αυτήν την κατάσταση και που τελικά, αποχαιρέτησε τόσο νωρίς τα εγκόσμια…

Η ανάρτηση του ατζέντη του, Χρήστου Λαζάρου, τα λέει όλα…»

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball