Ακολουθηστε μας

Basketball

Μόνο νίκη θέλει ο Αρης απόψε (20.00) με Μπουντούτσνοστ!

Ο Αρης Midea υποδέχεται απόψε (17/01, 20:00) την Μπουντούτσνοστ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του BKT EuroCup και θέλει με κάθε τρόπο τη νίκη για να βάλει τις βάσεις της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Τις τελευταίες μέρες δεν προπονήθηκαν οι Ρόνι Χάρελ και Ρομπέρτο Γκάλινατ, οι οποίο ταλαιπωρούνται από ίωση, ενώ δεν είναι απόλυτα έτοιμος και ο Κατσίβελης.

Ο Γιάννης Καστρίτης, σχολίασε την κρίσιμη αναμέτρηση: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως άλλωστε και κάθε παιχνίδι σε αυτήν τη διοργάνωση. Πόσο μάλλον κόντρα σε μία ομάδα όπως η Μπουντούτσνοστ, η οποία έχει τεράστιο προϋπολογισμό και συγκριτικά με τον πρώτο αγώνα που παίξαμε απέναντι της, έχει προσθέσει στο ρόστερ παίκτες με ποιότητα. Βρίσκονται σε έναν καλό ρυθμό αυτήν την περίοδο, ειδικά μετά την τελευταία τους νίκη εναντίον της Μπουργκ.

Καταλαβαίνουμε πως όσο πηγαίνουμε προς το τέλος της κανονικής διάρκειας του EuroCup, όλες οι ομάδες κάνουν το καλύτερο δυνατό. Όλα τα παιχνίδια και όλες οι κατοχές είναι πάρα πολύ σημαντικές. Για εμάς οι συνθήκες ήταν πιο δύσκολες το τελευταίο δεκαήμερο και συνεχίζουν να είναι δύσκολες λόγω των πολλών ασθενειών που έχουμε και αν τις προσθέσουμε στους τραυματισμούς, το πρόβλημα μεγεθύνεται. Όμως, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι, οφείλουμε να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία μας  όσο καλύτερα μπορούμε και να παρουσιαστούμε με διάθεση και θέληση για «μάχη» σε κάθε κατοχή, ώστε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για το αν το παιχνίδι είναι ένα ματς «κλειδί» για την πρόκριση: «Εμάς μας αρέσει να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Αν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε την αναμέτρηση, θα έχουμε κάνει το 2-0 απέναντι στην Μπουντούτσνοστ και θα είμαστε μία νίκη πάνω. Καταλαβαίνετε ότι αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι, μπορεί όμως και όχι. Είναι τόσο υψηλό το επίπεδο της διοργάνωσης και το επίπεδο όλων των ομάδων, που μπορεί να κάνεις 4 στα 4, μπορεί όμως και 0/4. Οπότε θεωρώ ότι μία νίκη δε σου εξασφαλίζει κάτι αυτήν τη στιγμή, όπως και μία ήττα δε σημαίνει ότι ήρθε η καταστροφή».

Για την κατάσταση των ασθενειών και των τραυματισμών:

«Μέχρι και την τελευταία στιγμή καλό είναι να περιμένουμε. Χωρίς ίχνος υπερβολής, τα παιδιά σηκώνονται ασθενείς από το κρεβάτι και έρχονται να παίξουν. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες πως όποιος μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να είναι στο γήπεδο θα είναι εκεί και θα δώσει το 100%. Πρέπει όλοι να έχουμε κατανόηση και επίγνωση της κατάστασης των παιδιών, να τους στηρίξουμε και να προσπαθήσουμε ο ένας με τον άλλο να σπρώξουμε την ψυχολογία και την ενέργειά μας. Η αλήθεια είναι πως ακόμα έχουμε πολλούς ασθενείς, παιδιά που επιστρέφουν από τραυματισμό μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα όπως είναι ο Κατσίβελης. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι εύκολο να πω αυτή τη στιγμή πως θα είμαστε στο 100%, μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και το τελευταίο ίχνος ενέργειας που θα έχουμε όσοι θα είμαστε στο παρκέ».

Για το αν τα προβλήματα αυξάνουν την συσπείρωση της ομάδας:

«Έτσι θα πρέπει να είναι, το έχουμε αντιληφθεί ότι κάθε φορά που κάποιος λείπει, πόσο μάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρέπει όλοι να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός. Πρέπει να παίζουμε και να στηρίζουμε αυτούς που είναι απόντες».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball