Ακολουθηστε μας

Basketball

H πρόταση του μπασκετικού Άρη για το format της επόμενης σεζόν στη Basket League

Η ΚΑΕ Άρης με ανοιχτή επιστολή-πρόταση προς την Basket League καταθέτει τις σκέψεις της για το format της επόμενης σεζόν στο πρωτάθλημα της Α1.

Στόχος της είναι να δώσει νέο ενδιαφέρον στα πλέι οφ, προτείνοντας να διεξάγονται τέσσερις σειρές play-offs, από τις θέσεις 3 έως 10. Είτε «από το μηδέν» σε σειρές «best of 3», είτε μεταφέροντας τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου, σε σειρές «best of 5». Οι νικητές των τεσσάρων σειρών θα παίξουν μεταξύ τους με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια θα μείνουν τέσσερις ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των δύο πρώτων, ξεκινώντας την ημιτελική φάση.

Όσον αφορά στην παραμονή, η πρόταση είναι η ακολουθη:

Η 13η ομάδα να υποβιβάζεται απευθείας και η 11η με τη 12η να παίξουν την κατηγορία σε σειρά play-out, παρεμφερή με αυτές των play-offs.

Για την πρώτη εξάδα ουσιαστικά δεν αλλάζει κάτι, ενώ ο 7ος και ο 8ος θα αναβαθμιστούν και δε θα «μειωθούν», αναγκαζόμενοι να παίξουν για την παραμονή, κάτι που δε γίνεται πουθενά.

Επίσης, οι ομάδες «9» και «10» θα έχουν τη δυνατότητα να κυνηγήσουν κάτι περισσότερο από την παραμονή. Οι αγώνες αυξάνονται και αποφεύγονται οι ανούσιες σειρές 1-8 και 2-7.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball