Ακολουθηστε μας

Basketball

H ABA League δέχτηκε ομάδα από το Ντουμπάι-Ανοίγει ο δρόμος για Euroleague

Σημαντική είδηση για το ευρωπαίκό μπάσκετ αποτελεί η απόφαση της ABA League να αποδεχτεί την ομάδα από το Ντουμπάι, που έχει στόχο μετά από μερικά χρόνια να μπει και στην Ευρωλίγκα!

Οπως τονίζει η σερβικη Mozzartsport εννέα από τα έντεκα μέλη ψήφισαν υπέρ, ενώ απουσίασε από την συνέλευση η Μπουντούτσνοστ, ενώ η Παρτίζαν ψήφισε λευκό. Η σύμβαση με την ABA Liga θα είναι διετής και μετά υπάρχει δυνατότητα για επέκταση συνεργασίας.

Η ομάδα από τη Μέση Ανατολή ήταν έτοιμη να πληρώσει 1.500.000 δολάρια για μία σεζόν ή 4.500.000 δολάρια για τριετή παραμονή στην ABA League, αλλά η Συνέλευση ζήτησε να βελτιωθεί η οικονομική προσφορά, κάτι που ήταν μία από τις αιτίες για την αναβολή της τελικής προθεσμίας. Τελικά το οικονομικό σκέλος αυξήθηκε κατά ένα εκατομμύριο.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην ABA League, το Ντουμπάι περιμένει πλέον να πάρει επίσημη θέση στην Ευρωλίγκα! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Ντουμπάι θα έπαιζε μια σεζόν στο Eurocup, μετά την οποία θα έμπαινε στην ελίτ διοργάνωση.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball