Ακολουθηστε μας

Basketball

Aλλαγές στο format του πρωταθλήματος για πιο ελκυστική Basket League

Το «τζάμπολ» της τελικής φάσης της Basket League έκανε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών Ευάγγελος Γαλατσόπουλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εν όψει των ημιτελικών και των τελικών, αποκαλύπτοντας παράλληλα τις κινήσεις που προγραμματίζει ο ΕΣΑΚΕ για τη νέα αγωνιστική περίοδο ώστε το πρωτάθλημα να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό.

«Το Πρωτάθλημα της φετινής σεζόν ήταν το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών. Η ανοδική πορεία της Basket League είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται στις ΚΑΕ από τους ιδιοκτήτες, ασφαλώς, τους αθλητές και τους προπονητές και όλων των υπόλοιπων συντελεστών στην λειτουργία μιας ομάδας.

Είναι αποτέλεσμα, επίσης, της συμπαράστασης και της αγάπης των φιλάθλων για το άθλημα και τις ομάδες. Είναι ακόμη αποτέλεσμα της προσπάθειας που έχει γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ τα τελευταία έξι χρόνια για την συνολική, αγωνιστική και οργανωτική, αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη της Basket League.

Εν μέσω διαδοχικών κρίσεων της υγειονομικής και της οικονομικής λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, καταφέραμε με την συνεργασία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ:

Να πετύχουμε την επιστροφή μετά από 20 χρόνια στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κάτι που ενισχύει την διαπραγματευτική δυνατότητα του ΕΣΑΚΕ προς όφελος όλων των ΚΑΕ και κυρίως των πιο αδύναμων.

Να αυξήσουμε τα έσοδα των ΚΑΕ τόσο από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, όσο και από την συμμετοχή του επαγγελματικού μπάσκετ στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης από τα κέρδη των παικτών των τυχερών παιγνίων.

Να θεσμοθετηθεί η συμμετοχή του ΕΣΑΚΕ στην αδειοδότηση των ομάδων και στον έλεγχο των οικονομικών των ΚΑΕ κατά την διάρκεια όλης της σεζόν, προκειμένου να εξυγιανθούν οι ομάδες και να λειτουργήσουμε ως ΕΣΑΚΕ και Basket League σε συνθήκες «υγιούς» ανταγωνισμού.

Να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμό το Super Cup που καθιερώνεται σε εορταστική εκκίνηση της σεζόν για το επαγγελματικό μπάσκετ, σε συνδυασμό με την επανεκκίνηση του αγαπητού ιδιαίτερα από τα μικρά παιδιά θεσμού του All Star Game.

Να θέσουμε σε νέες βάσεις την συνεργασία μας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προκειμένου και οι δύο φορείς να λειτουργήσουμε προς το κοινό όφελος, που είναι η πρόοδος του ελληνικού μπάσκετ.

Και πετύχαμε ακόμη να συνάψουμε στρατηγική συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο πλευρό του οποίου βρισκόμαστε προκειμένου να ενισχύσουμε το κοινωνικό έργο του.

Στην προσπάθεια μας να ενισχύσουμε την προσπάθεια των ομάδων να προσφέρουν ωραία θέαμα και έντονες συγκινήσεις στον φίλαθλο κόσμο που έχει αποδείξει την αγάπη του για το μπάσκετ, προχωράμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα:

Στην αλλαγή του format της Basket League προκειμένου να αυξηθούν ο αριθμός των αναμετρήσεων αλλά και ο αριθμός των ανταγωνιστικών αγώνων. Έτσι η περίοδος του Πρωταθλήματος θα επιμηκυνθεί, η Basket League θα γίνει πιο ελκυστική για την τηλεόραση, οι ομάδες θα έχουν την δυνατότητα να αυξήσουν τα έσοδα τους από χορηγίες και εισιτήρια και το ενδιαφέρον των φιλάθλων θα αυξηθεί.

Προχωράμε, επίσης, στην αλλαγή της σύνθεσης των μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης για την προαδειοδότηση των ομάδων, με την συγκρότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης από ανεξάρτητα μέλη με επιστημονική κατάρτιση.

Στοχεύουμε ακόμη στην σύναψη νέας συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με μακροχρόνιο ορίζοντα προκειμένου οι ομάδες να γνωρίζουν τα έσοδα τους σε «βάθος» χρόνου και να μπορούν να κάνουν ολοκληρωμένο προγραμματισμό.

Από τώρα, επίσης, έχουμε προγραμματίσει προς διευκόλυνση των φιλάθλων αλλά και των ΚΑΕ, την διεξαγωγή του Super Cup στην Ρόδο το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, μετά την διεξαγωγή στο «σμαραγδένιο νησί» της περυσινής διοργάνωσης με απόλυτη επιτυχία.

Την έναρξη της Basket League της σεζόν 2023-24το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου και την διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην Καρδίτσα του All Star Game μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, στις 16 και 17 του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

 

 

Πριν φτάσουμε εκεί, όμως, θεωρώ ότι θα παρακολουθήσουμε από μεθαύριο Σάββατο και την προσεχή Δευτέρα πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στην Ημιτελική και Τελική Φάση των Playoffs της Basket League και καλώ τους φιλάθλους να τις απολαύσουν αποφεύγοντας κάθε ενέργεια που θα δημιουργήσει πρόβλημα στους αθλητές και τις ομάδες.

Ευχαριστώ πολύ την ΕΡΤ, με την οποία έχουμε εξαιρετική συνεργασία τα τελευταία χρόνια. Την Υδρόγειο Ασφαλιστική μόνιμο συμπαραστάτη μας στην διοργάνωση του Πρωταθλήματος.

Καλωσορίζουμε την Protergia και τον Όμιλο Μυτηλιναίος Α.Ε. ως χορηγούς μας ενέργειας και συνέχεια της συνεργασίας που είχαμε με την WATT + VOLT.

Ευχαριστούμε, επίσης, ένα ακόμη σταθερό συνεργάτης μας την Top Trends και τις μπάλες Spalding. Νέος συνεργάτης μας είναι η εταιρεία SIXT.

Να ευχηθώ υγεία και καλή επιτυχία στις τέσσερις ομάδες που έφτασαν στην Ημιτελική και Τελική Φάση των Playoffs. Είναι μια τετράδα ομάδων που υπόσχεται πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους! Σας ευχαριστώ» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος.

 

 

Γιώργος Μαυρωτάς: «Η ανάπτυξη του αθλητισμού είναι ζήτημα δημόσιου συμφέροντος»

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, που αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες στην τελική φάση, αναφέρθηκε στην πρόθεση για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

«Να ευχαριστήσω για την πρόσκληση και συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση του Ολυμπιακού. Πάντα χαιρόμαστε για τις επιτυχίες των ελληνικών ομάδων. Η ανάπτυξη του αθλητισμού είναι ζήτημα δημόσιου συμφέροντος. Είναι ένα πεδίο για την ανάπτυξη του οποίου πρέπει να νοιάζεται όλη η χώρα. Εμείς προσπαθούμε να ενισχύουμε τον αθλητισμό και τον ερασιτεχνικό και τον επαγγελματικό.

Καλή επιτυχία και στις τέσσερις ομάδες στην ημιτελική και στην τελική φάση. Να ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι καλό μπάσκετ, να αναδειχτούν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, οι αθλητές και οι προπονητές και ας κερδίσει ο καλύτερος» ανέφερε ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball