Ακολουθηστε μας

Basketball

Η ανάλυση του Καστρίτη για την κομβική νίκη με τη Σλασκ

Ο Αρης Midea σάρωσε άνετα τη Σλασκ Βρότσλαβ (93-71), πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη ευρωπαϊκή νικη και είναι πάντα σε τροχιά πρόκρισης. Ο Γιάννης Καστρίτης είχε κάθε λόγο για να είναι ικανοποιημένος από τους παίκτες του.

Ο κόουτς της ομάδας δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη μας απόψε. Άσχετα από το ποια είναι η βαθμολογική θέση της Σλασκ, ξέραμε πως τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες είχαν μία μεγάλη νίκη απέναντι  στην Τουρκ Τέλεκομ και πολύ κλειστές απώλειες κόντρα στην Κλουζ και την Μπουντούσνοστ. Ξέραμε πως αν θέλουμε να πετύχουμε μία ακόμη νίκη μπροστά στους φιλάθλους μας, θα έπρεπε να είμαστε επιθετικοί και συγκεντρωμένοι στην άμυνα μας για 40 λεπτά. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισαν το παιχνίδι αλλά και για τη νίκη. Ευχαριστώ επίσης και τους φιλάθλους μας για ακόμη μία φορά. Παίξαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και μας έδωσαν αρκετή ενέργεια».

Για το αν η ομάδα έχει φτάσει στο επίπεδο που επιθυμεί:

«Τα στατιστικά για εμάς είναι όχι ακριβώς εντυπωσιακά αλλά δεδομένων των προηγούμενων στατιστικών επιδόσεων στα προηγούμενα παιχνίδια, σίγουρα δείχνουν μία τεράστια πρόοδο. Δε θεωρώ ότι πρέπει να αντιδράσουμε υπερβολικά είτε προς το κακό είτε προς το άσχημο, όπως κάνουμε πάντα. Όπως μου αρέσει να λέω, το σημαντικότερο είναι η συνέπεια, δεν ξέρω να σας πω αν θα είμαστε κάθε βράδυ έτσι από εδώ και έπειτα. Σίγουρα θα υπάρξουν και βραδιές που δε θα είμαστε τόσο καλοί σε κάποια κομμάτια.

Είχαμε πει στην αρχή ότι τον Δεκέμβριο η ομάδα θα είναι έτοιμη, υπό κανονικές συνθήκες. Όμως οι συνθήκες όλους αυτούς τους μήνες δεν ήταν καθόλου κανονικές με βάση τους τραυματισμούς και τον τρόπο δουλειάς που θα μπορούσαμε ένα έχουμε κάθε μέρα στην προπόνηση. Φυσιολογικά θα έλεγα πως θέλουμε λίγο χρόνο ακόμα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε τραυματίες να επιστρέφουν. Τα προβλήματα μας δεν έχουν λυθεί, ενδεικτικά θα πω πως δύο μέρες πριν κάναμε προπόνηση με 9 άτομα. Ο Κατσίβελης είναι εκτός και ο Φίλλιος θα μείνει εκτός για κάποιο χρονικό διάστημα αυτή τη στιγμή. Από την συνεχόμενη επιβάρυνση και ο Χάρελ αλλά και Γκάλινατ δεν ήταν σε θέση να προπονηθούν μετά τον αγώνα με το Λαύριο, δηλαδή και πάλι δεν είναι ότι η ομάδα λειτουργεί με τις ιδανικές συνθήκες. Ευελπιστούμε ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε όλα τα παιδιά μαζί και όπως έχω πει πολλές φορές επειδή είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και αθλητές δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι αργά ή γρήγορά θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε και θα παίξουμε το μπάσκετ που θα ευχαριστεί και εμάς αλλά και τον κόσμο μας. Μέχρι τότε αλλά και τότε πρέπει να είμαστε μαχητές και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην άμυνα και αν έρθει και η καλή λειτουργία στην  επίθεση».

Για τη διάρκεια που είχε η ομάδα σε άμυνα και επίθεση:

«Έχουμε πει πως ποτέ δεν στηριζόμαστε σε έναν ή δύο παίκτες και γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε ένα τόσο βαθύ ρόστερ. Όταν αγωνίζεσαι σε δύο διοργανώσεις τόσο απαιτητικές χρειάζεσαι βαθύ ρόστερ και πρέπει όλα τα παιδιά να είναι έτοιμα να συνεισφέρουν. Το γεγονός αυτό γίνεται μόνο μέσα από την σκληρή καθημερινή δουλειά στην προπόνηση. Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και το θέλουν πολύ. Το ζητούμενο είναι εμείς να φτάσουμε το ταβάνι μας, όταν το κάνουμε αυτό όμορφα πράγματα θα συμβαίνουν. Τις ημέρες που δε θα το κάνουμε αυτό, θα παίρνουμε σκληρά μαθήματα και θα προσπαθούμε να επανέλθουμε».

Βινίτσκι: «Άξιζε τη νίκη ο Αρης»

Ο προπονητής της Σλασκ, Γιάτσεκ Βινίτσκι, δήλωσε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Αρη για τη νίκη. Εμείς είχαμε κάποιες καλές στιγμές στο παιχνίδι αλλά ο Αρης έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι για 40 λεπτά οπότε άξιζαν αυτή τη νίκη».

Για το αν ανυπομονεί η ομάδα του για την συνέχεια του EuroCup παρά το γεγονός πως έχουν σημειώσει μόλις μία νίκη:

«Φυσικά και ανυπομονούμε για τη συνέχεια. Έχουμε νέους ηλικιακά παίκτες και τα παιχνίδια στην Ευρώπη θα είναι μία καλή ευκαιρία για αυτούς ώστε να αποκτήσουν εμπειρία».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Basketball