Ακολουθηστε μας

Backstage

Το Super Cup 2023 στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο τελικός του Conference League 2024 στην OPAP Arena

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA ανακοινώθηκε ότι στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα διεξαχθεί ο εφετινός τελικός του Σούπερ Καπ, που είναι προγραμματισμένος για τις 16 Αυγούστου 2023 και είχε δοθεί στην Ak Bars Arena του Καζάν αλλά βεβαίως δεν θα μπορούσε πλέον να γίνει στην τιμωρημένη Ρωσία.

Η ανάθεση στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν ήταν θέμα υποψηφιότητας, ούτε υπήρξε σχετικό αίτημα. Δεν υπήρχαν υποψηφιότητες για τον συγκεκριμένο τελικό αφού είχε δοθεί ήδη στο Καζάν και η UEFA είχε να αντιμετωπίσει άμεσα τη συγκυρία και να αλλάξει την έδρα.

-Οι επιλογές της UEFA ήταν οι εξής

Γήπεδο έτοιμο στη Γερμανία από αυτά που θα φιλοξενήσουν το Euro 2024

Διαθέσιμο γήπεδο στην Ελβετία

Γήπεδο σε προσιτή χώρα προδιαγραφών Σούπερ Καπ (χωρητικότητα 35.000 – 40.000 θέσεων) που να έχει δοκιμαστεί επαρκώς σε επίπεδο πρωτοκλασάτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Με το τρίτο κριτήριο επιλέχθηκε το Καραϊσκάκη αφού λόγω και των πολύ καλών σχέσεων της UEFA με την ελληνική κυβέρνηση σε υψηλό επίπεδο (πρόσφατη είναι η συνάντηση Τσέφεριν-Μητσοτάκη και τις επαφές τους για ζητήματα τoυ ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου) υπήρχε και σιγουριά για τήρηση γρήγορων διαδικασιών σε όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα που απαιτούνται από μια χώρα για μια τέτοια διοργάνωση.

Παράλληλα, προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για τον πρώτο τελικό στην ιστορία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και αναμένεται επίσημα η ανακοίνωση για την Opap Arena να γίνει στην εκτελεστική της UEFA την παραμονή του συνεδρίου της UEFA τον προσεχή Απρίλιο, μαζί με τους λοιπούς τελικούς.

Γενικότερα η συνολική στάση της UEFA με δύο μεγάλους ευρωπαϊκούς τελικούς στην Αθήνα αποτελεί εκτός των άλλων ένδειξη καλής διάθεσης τόσο απέναντι στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και αποτέλεσμα των καλών σχέσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage