Ακολουθηστε μας

Backstage

Το ψήφισμα και η μοιρασιά για το Στοίχημα

To θέμα της μοιρασιάς των χρημάτων από το στοίχημα απασχόλησε την σημερινή Έκτακτη καταστατική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Αρχικά το θέμα του ψηφίσματος της ΕΠΟ υπέρ των ομάδων της Super League 1 προκάλεσε την αντίδραση των ομάδων της Super League 1 και ποιο συγκεκριμένα του Ολυμπιακού, μέσω του αντιπροέδρου του, Κώστα Καραπαππά, ενώ και ο ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε αναλυτικά επί του θέματος κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης.

«Εδώ και χρονιά διεκδικούμε αυτά τα λεφτά από το Στοίχημα. Με αφορμή τον covid-19, απευθυνθήκαμε στην κυβέρνηση και τους είπαμε ότι από την στιγμή που δεν έχουμε κόσμο στα γήπεδα γιατί να μην επιδοτούμαστε, όπως συνέβαινε πχ. με τα θέατρα. Είναι συγκεκριμένο το ποσό από  το Στοίχημα, είναι ένα ίδιο κομμάτι ψωμιού και απλά κάποιος θα πάρει ένα μεγαλύτερο κομμάτι. Μακάρι να πάρουν όλοι περισσότερα, αλλά πρέπει να ξέρουμε γιατί ακριβώς μιλάμε. Αυτά τα λεφτά δεν είναι του υφυπουργείου Αθλητισμού, είναι από το υπουργείο Οικονομικών. Είναι 61 εκατομμύρια ευρώ. Μπορώ να πω ότι εμείς σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο είμαστε αδικημένοι γιατί παίρνουμε το 50% των 61 εκατ. ευρώ και από αυτό, οι ομάδες παίρνουμε το 25%. Παρόλα αυτά οι τέσσερις μεγάλες ομάδες, που είμαστε εδώ, δεχόμαστε να πάρουμε τα ίδια χρήματα και με ομάδες που δεν έχουν κόσμο, για να τις βοηθήσουμε, αλλά να μη βγούμε και ζημιωμένοι στο τέλος».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Μάκης Γκαγκάτσης λέγοντας:

«Από τις 10 ομάδες της Super League 1 που θα πάρουν το 1,5 εκ ευρώ μόνο οι τέσσερις είμαστε εδώ, συγκεκριμένα είμαστε εδώ οι ομάδες που δεν έχουμε ανάγκη τόσο πολύ αυτό το ποσό, με όλο το σεβασμό στις υπόλοιπες ομάδες. Με την Super League 2 δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, μακάρι να πάρει τα 8 εκατομμύρια ευρώ που ειχε πει αρχικά ο υπουργός, αλλά για να γίνει αυτό δεν θα πρέπει να κοπούν χρήματα από το 1.5 εκατομμύριο που θα πάρουν οι ομάδες της Super League 1. Να βοηθήσουμε αλλά όχι να χάσουμε και αυτό το ποσό.

Από την αρχική πρόταση του υφυπουργείου, εμείς οι τέσσερις ΠΑΕ θα παίρναμε και για τις Β ομάδες, που παίζουν στην κατηγορία, ένα ποσό κοντά στο 1,3 εκατ. ευρώ μιλάμε ότι η διαφορά θα ήταν μόλις 200.000 ευρώ. Όμως, πιέσαμε για όλες τις ομάδες. Γι’ αυτό ξαναλέω ότι δεν γίνεται εμείς να είμαστε εδώ και να μαλώνουμε με την Super League 2.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχουν οι Μεσογειακοί Αγώνες, με τον κωδικό των ομάδων που περιμένουν να πάρουν τα χρήματα από το Στοίχημα; Παρανοϊκά και… προεκλογικά πράγματα, επειδή αυτοί οι αγώνες διεξάγονται στην πόλη καταγωγής του υπουργού. Πρέπει η Super League 2 να αντιδράσει όχι μόνο με μια διακοπή των αγώνων», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Στα όσα είπε ο κ. Γκαγκάτσης συμφώνησε και ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, λέγοντας ότι η χτεσινή αντίδραση της Ένωσης έχει να κάνει με την στάση του υφυπουργού αθλητισμού κ. Αυγενάκη και όχι με τη μείωση του ποσοστού των ομάδων της Super League 2. «Εμείς δεν έχουμε καμία αντιδικία με την SL2 διαφωνούμε με την πρακτική του υφυπουργού. Αντιλαμβανόμαστε ότι με 60.000 δεν μπορούν να επιβιώσουν οι ομάδες της SL2. Δεν γίνεται να μοιράζει αυτά τα λεφτά στους  Μεσογειακούς».

Τελικά, σε ότι αφορά την έγκριση του ψηφίσματος η ΠΑΕ Ολυμπιακός ψήφισε λευκό.

 

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage