Ακολουθηστε μας

Backstage

Το μεγάλο αφιέρωμα της Gazzetta dello Sport στον Θόδωρο Ζαγοράκη: «Η Ευρώπη με το σημάδι του Ζαγόρ»!

Στη σημερινή έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού «SportsWeek» της κορυφαίας ιταλικής αθλητικής εφημερίδας «Gazzetta dello Sport» φιλοξενείται η συνέντευξη που παραχώρησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή την έναρξη του EURO 2024 και τις Ευρωπαϊκές Εκλογές, όπου συμμετέχει ως υποψήφιος αυτή τη φορά με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

 «Το 2004 κατέκτησε ένα απίστευτο EURO, σήμερα είναι υποψήφιος για την τρίτη του επανεκλογή στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: ο Αρχηγός της Ελλάδας ανάμεσα  στην πολιτική και τις αναμνήσεις», σημειώνεται μεταξύ άλλων, με τον Ζαγοράκη να δηλώνει: «Πριν από είκοσι χρόνια δεν το πίστευε κανείς και πήραμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Τώρα θα προσπαθήσω ξανά για την Ευρωβουλή».

Ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004 μιλάει για τη σχέση του με τον Οτο Ρεχάγκελ, θυμάται όλα όσα πέρασε στην Ιταλία ως ποδοσφαιριστής της Μπολόνια και στιγμές από την όμορφη περιπέτεια της Εθνικής ομάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας πριν από είκοσι χρόνια.

«Ο Θόδωρος Ζαγοράκης κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με γεμάτες βαλίτσες. Πριν από κάθε αγώνα κλειδωνόταν στο δωμάτιό του, περνούσε το μάτι του από το ματάκι για να βεβαιωθεί ότι δεν περνούσε κανείς και μετά έφτιαχνε τις βαλίτσες του. Μια δεισιδαιμονική τελετουργία που ξεκίνησε πριν από τον αγώνα με τη Ρωσία, στον τελευταίο αγώνα του ομίλου, και επαναλήφθηκε με τη Γαλλία, την Τσεχία και την Πορτογαλία: «Κανείς δεν ήξερε ποτέ…».

Ο “καπετάνιος” της πιο επικής Ελλάδας το λέει με το χαμόγελο κάποιου που ξέρει ότι αυτό το κατόρθωμα δεν θα επαναληφθεί ποτέ. Ή τουλάχιστον όχι με αυτόν τον τρόπο, με τη γαλανόλευκη σημαία να κυματίζει στο γρασίδι του σταδίου Ντα Λουζ στη Λισαβόνα, αφού κέρδισε τον Ρονάλντο και την Πορτογαλία του Φίγκο. Ο Ζαγοράκης, ο παλιός μετρονόμος της μεσαίας γραμμής, σταμάτησε να παίζει το 2007 και σήμερα κάθεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Μετά από δέκα χρόνια στις τάξεις της κεντροδεξιάς, άλλαξε πορεία με μια δική του στροφή και έθεσε υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ, το ελληνικό σοσιαλιστικό κόμμα».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage