Ακολουθηστε μας

Backstage

Σε νεκροταφείο 14 ορόφων με θέα το γήπεδο της Σάντος, ο τάφος του Πελέ

H κηδεία του μεγάλου Πελέ θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιανουαρίου και η ταφή θα γίνει στο «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης», δίπλα στην ακτή του Σάο Πάουλο, σε μια νεκρώσιμη εκδήλωση στην οποία θα δώσουν το παρών μόνο τα μέλη της οικογένειας του Πελέ.

Ποιο είναι όμως το «Μνημείο της Οικουμενικής Νεκρόπολης» ή νεκροταφείο Necropole Ecumenica Memorial που βρίσκεται στην περιοχή Σάντος;

Πρόκειται για ένα νεκροταφείο… 14 ορόφων(!), που συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο Guinness ως το πιο ψηλό νεκροταφείο του πλανήτη! Η χωρητικότητά του φτάνει τους 18.000 τάφους.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1983, ολοκληρώθηκε μετά από 8 χρόνια και ήταν το πρώτο υπερυψωμένο νεκροταφείο στη Λατινική Αμερική, ενώ στα σκαριά είναι η επέκταση του νεκροταφείου σε νέο κτίριο 108 μέτρων ύψους και 40 ορόφων, ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα των τάφων σε 25.000.

Το νεκροταφείο περιλαμβάνει χώρους για τελετές, παρεκκλήσι, μαυσωλείο, κρεματόριο, 24ωρο εστιατόριο, χώρους στάθμευσης, ελικοδρόμιο κι ένα μουσείο αυτοκινήτων. Ο Πελέ είχε αγοράσει τον τάφο το 2003 και είχε επιλέξει να έχει θέα προς το γήπεδο της Σάντος, της ομάδας που αγάπησε περισσότερο από κάθε άλλη στη ζωή του.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage