Ακολουθηστε μας

Backstage

Ραζβάν Λουτσέσκου για το νέο συμβόλαιο: «Πάντα έλεγα ότι εγώ είμαι ΠΑΟΚ και ότι ανήκω στον ΠΑΟΚ»!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βρέθηκε στο Βουκουρέστι εκμεταλλευόμενος τις μίνι διακοπές των Χριστουγέννων και σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε πριν επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ άλλων, τοποθετήθηκε και για το νέο συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας:

«Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε αυτή την στιγμή. Δεν σας κρύβω πως κάναμε αυτή τη συζήτηση και το καλοκαίρι και πάντα έλεγα ότι εγώ είμαι ΠΑΟΚ και ότι ανήκω στον ΠΑΟΚ.

Γράψαμε ιστορία και ζήσαμε μοναδικές και εκπληκτικές στιγμές, αλλά μεγάλες απογοητεύσεις. Δεν νομίζω ότι ήταν ποτέ θέμα υπερβολικής σκέψης ή μεγάλης διαπραγμάτευσης. Πάντα έλεγα ότι όταν έρθει η ώρα, δεν θα είναι μεγάλη συζήτηση. Και αυτό έγινε ανήμερα των Χριστουγέννων. Μίλησα με το αφεντικό και μου είπε πως θέλει να συνεχίσουμε μαζί.

Μετά του είπα να ασχοληθούν οι εκπρόσωποί μας και θα δούμε και οι δύο τι πρέπει να κάνουμε για το νέο συμβόλαιο, γιατί είμαστε σε μια ενδιαφέρουσα στιγμή για την ομάδα και για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ».

Ο Ρουμάνος προπονητής αναφέρθηκε και για το πως πέρασε τα φετινά Χριστούγεννα, τα οποία χαρακτήρισε απρόσμενα όμορφα.

«Συνήθως προερχόμενος από αρκετό άγχος, προτιμώ την ησυχία. Δεν ήταν όμως έτσι, είχαμε κάθε μέρα παιδιά στο τραπέζι. Με φόρτισε θετικά όλο αυτό. Μου αρέσει πραγματικά να δίνω δώρα. Δίνω δώρα με μεγάλη χαρά. Έχω μείνει παιδί, αγαπάω και λατρεύω τον Άγιο Βασίλη. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μου θα μείνει στολισμένο μέχρι και την 1η Μαρτίου. Μου αρέσει η εορταστική ατμόσφαιρα και η θετική ενέργεια των Χριστουγέννων.

Όταν ήμουν στην τρίτη δημοτικού, ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Ήμουν αρκετά μεγάλος, αλλά είχα διαφωνίες στο σχολείο με όσους είχαν μάθει πλέον από τους γονείς τους ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Είχα τα επιχειρήματά μου ωστόσο. Αυτά βασίζονταν πρωτίστως στην εμφάνιση του Άγιου Βασίλη στο σπίτι. Τις περισσότερες φορές, ο Άγιος Βασίλης ήταν ο πατέρας μου. Δεν τον αναγνώρισα ποτέ.

Ήθελα πολύ μία αδερφή ή έναν αδερφό, οι γονείς μου μου εξήγησαν πως αυτό δεν γινόταν. Μετά ήθελα ένα άλογο, να το έχουμε στο μπαλκόνι. Ούτε αυτό έγινε, ενώ μετά ήθελα μία γάτα ή ένα κουτάβι, δεν έγινε ούτε αυτό. Βέβαια, αργότερα πήρα την εκδίκησή μου γιατί τώρα είμαι ένας πολύ παθιασμένος τύπος με τα κατοικίδια ζώα».

Στην ίδια συνέντευξη ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για το πως χειρίζεται τις μεταγραφές, με αφορμή την παρουσία ελάχιστων Ρουμάνων ποδοσφαιριστών στον ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

«Ο τελευταίος ήταν ο Μιτρίτσα. Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Δεν είμαι πραγματικά ο άνθρωπος που θα πάρει τις αποφάσεις για τους παίκτες, αυτός είναι ο τρόπος δουλειάς μου, ίσως λίγο διαφορετικός από αυτό που νομίζεις.

Από τη μια με βολεύει γιατί μένω μακριά από τα προβλήματα ή τις συζητήσεις που μπορεί να προκύψουν στις μεταγραφικές περιόδους. Απλώς μιλάω και αναλύω μαζί με τους συνεργάτες μου και μετά με τη διοίκηση.

Λέω τι είδους παίκτες χρειαζόμαστε και έχω επιλογές από το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου. Συχνά ερχόμαστε σε σύγκρουση μαζί τους, γιατί δεν καταλαβαίνουν πάντα τι είδους παίκτες χρειαζόμαστε. Είναι φυσιολογικό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις, αλλά γενικά τα πάμε πολύ καλά.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα. Ο Τόσκα δεν ήρθε γιατί το ζήτησα εγώ. Με τον Μιτρίτσα βέβαια τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά γιατί ήμουν σε κατάσταση κρίσης, δεν είχα χρόνο, χρειαζόμουν έναν παίκτη εκεί και κάποιος μου είπε για τον Αλεξάντρου. Ενημέρωσα τον σύλλογο και το τμήμα σκάουτινγκ και η διοίκηση συμφώνησε».

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage