Ακολουθηστε μας

Backstage

ΠΑΟΚ: Μεγαλώνει η «ασπρόμαυρη» βάση στη βόρειο Αμερική!

Οι «ασπρόμαυρες» ακαδημίες, εδώ και ενάμιση χρόνο, έχουν «ανοίξει φτερά» στο Μόντρεάλ του Καναδά, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ μεγαλώνει καθημερινά και βάζει τις βάσεις για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο σε όλη τη βόρειο Αμερική.

Από εποχής Θόδωρου Ζαγοράκη οι «ασπρόμαυροι» έχουν κάνει στροφή και στοχευμένα επένδυσαν πολλά στο κομμάτι των υποδομών, ένα κομμάτι που στα 10 χρόνια του Ιβάν Σαββίδη εκτοξεύτηκε ξεπερνώντας τα ελληνικά σύνορα. Ο «Δικέφαλος» έχει ανοίξει, εδώ και καιρό, τα φτερά του σε τρεις Ηπείρους. Από την Ευρώπη (Ελλάδα, Κύπρος, Γερμανία) φτάνει ως την Ωκεανία (Αυστραλία) και την Αμερική (Καναδάς), μέσω της ακαδημίας PAOK Montreal.

Ο «Δικέφαλος» έχει στηρίξει το όλο εγχείρημα στέλνοντας τον Αστέριο Θέμελη να αναλάβει το κομμάτι της εκπαίδευσης και σ’ ένα κεντρικά σημεία του Μόντρεαλ χτυπάει η καρδιά του ΠΑΟΚ, χάρη στο μεράκι, το όνειρο και τις φιλοδοξίες του Παντελή Στεφανίδη.

​Το επόμενο βήμα του Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλου, ο οποίος βρίσκεται πίσω κι από αυτό το πρότζεκτ, είναι η επέκταση της συνεργασίας στην πόλη του Τορόντο, βλέποντας τις προπονήσεις στο «ασπρόμαυρο» σπίτι (με τρία γήπεδα, αποδυτήρια, γραφεία, μουσείο, μπουτίκ) σ’ ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πόλης του Μόντρεαλ να είναι «sold out»!

Οι «ασπρόμαυροι» φιλοδοξούν να μεγαλώσουν την παρουσία τους και σε άλλες περιοχές της Αμερικής, προς το παρόν, στη μεγαλούπολη του Καναδά υπάρχουν δεκάδες ελληνόπουλα, όχι απαραίτητα φίλοι του ΠΑΟΚ, παιδιά με καταγωγή από άλλες χώρες, τα οποία καθημερινά συμμετέχουν στις προπονήσεις που γίνονται μέσα από το πρόγραμμα και την στόχευση του Αστέριου Θέμελη, ο οποίος είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A και στο διάστημα της παραμονής του έχει δεχθεί κρούση από την εθνική ομάδα του Καναδά.

​Η αναγνώριση της δουλειάς συνεχίστηκε με την συνεργασία του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας του ΠΑΟΚ με ένα από τα πιο μεγάλα αγγλικά High school του Μοντρεάλ διδάσκοντας και εκεί τη μεθοδολογία και την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει μέσα από τις σχολές προπονητικής της ΕΠΟ, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε άλλη μια συνεργασία ως καθηγητής ποδοσφαίρου στο ελληνικό σχολείο Socrates-Demosthenes.

 

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage