Ακολουθηστε μας

Backstage

ΠΑΟΚ: Κάτοχος του UEFA MIP o Χρήστος Καρυπίδης

O Χρήστος Καρυπίδης, βρέθηκε στη Νιόν της Ελβετίας, όπου παρέλαβε το δίπλωμα, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της UEFA.

Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια, ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα MIP (Master for International Players) της UEFA, που προσφέρει την απαραίτητη γνώση, προκειμένου οι πρώην πλέον παίκτες να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στον χώρο και μέσα από την εμπειρία τους να βελτιώνουν το ίδιο το άθλημα.

Πιο αναλυτικά η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ αναφέρει:

«Τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσπαθούν διαρκώς να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αποκτούν γνώση κι εξειδίκευση, να συμβάλλουν στο υψηλότερο επίπεδο που πάντα στοχεύει η ομάδα. Στο εν λόγω πλαίσιο, σημαντικό είναι φυσικά το γεγονός ότι ο Χρήστος Καρυπίδης, διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Δικεφάλου, αποφοίτησε από το πρόγραμμα MIP της UEFA.

Η επαγγελματική πορεία ενός ποδοσφαιριστή μετά το τέλος της καριέρας του, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τον κάθε αθλητή. Η UEFA δίνει τη δυνατότητα σε πρώην διεθνείς παίκτες να καταρτιστούν και να συνεχίσουν στο υψηλότερο επίπεδο, από ένα διαφορετικό πόστο, εκτός των τεσσάρων γραμμών.

Μέσα από το πρόγραμμα MIP (Master for International Players) η UEFA προσφέρει την απαραίτητη γνώση, προκειμένου οι πρώην πλέον παίκτες να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στον χώρο και μέσα από την εμπειρία τους να βελτιώνουν το ίδιο το άθλημα.

Ο Χρήστος Καρυπίδης , μαζί με άλλους 29 παγκοσμίου φήμης παίκτες, όπως ο Νεμάνια ΒίντιτςΣάμι Κεντίρα κι ο Χαμίτ Άλτιντοπ, αλλά κι ο παλιός μας φίλος Ράζβαν Ρατς, τους προηγούμενους 20 μήνες κάθισαν στα… θρανία της UEFA και παρακολούθησαν έναν μακρύ κύκλο εργασιών και μαθημάτων, προκειμένου να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια που απαιτούνται για ένα διοικητικό πόστο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

Το μακρύ ταξίδι της γνώσης έφτασε σήμερα στο τέλος του και οι πρώην ποδοσφαιριστές παρέλαβαν τα διπλώματα τους, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν, ο οποίος τους μίλησε για τη σημασία της συμβολής στο άθλημα».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Καρυπίδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram:

«Μετά από δύο χρόνια, αποφοίτησα από το πρόγραμμα UEFA Master for International Players (MIP) – ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την καριέρα πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι.

Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου, τους συντονιστές του MIP και τους μέντορες που με βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα».

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage