Ακολουθηστε μας

Backstage

«Πανελλήνιος»: Μισό αιώνα πιστοί «στρατιώτες» του ΠΑΟΚ στην Αθήνα (vid)

Πιστοί «στρατιώτες» της ιδέας του ΠΑΟΚ με ανιδιοτέλεια, εδώ και μισό αιώνα, κρατάνε ψηλά την «ασπρόμαυρη» σημαία στην Αθήνα.

Αρχίζοντας τη λειτουργεία του στο κέντρο της πρωτεύουσας το 1974, ο ΣΦ ΠΑΟΚ Πανελλήνιος Αθηνών συμπληρώνει φέτος πενήντα χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα δρώμενα του Συλλόγου, με τα μέλη και φίλους του «Δικεφάλου» που ζουν στην Αθήνα να συγκεντρώνονται το βράδυ του Σαββάτου (24/2) και να κόβουν την ετήσια πίτα του συνδέσμου.

Ο «Πανελλήνιος» ιδρύθηκε άτυπα το 1972 από τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη, γνωστό στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ ως «παππούς». Το 1974 λειτούργησε και επίσημα με την έκδοση του καταστατικού , πιο συγκεκριμένα τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 1974 στην οδό Βερανζέρου 23β όπου και στεγάστηκε για πρώτη φορά ο σύνδεσμος.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταφέρθηκε στην αρχή της Αγίου Κωνσταντίνου. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα ο σύνδεσμος μεταφέρθηκε εκ νέου στην οδό Βερανζέρου 50 και μάλιστα στο τέλος της δεκαετίας του ’70 έφτασε να έχει εγγεγραμμένα γύρω στα 5000 μέλη, ενώ από το 2012 αγοράστηκε ο ιδιόκτητος χώρος στην Μενάνδρου 58 όπου είναι στεγασμένος μέχρι και σήμερα.

Με πυρσούς και συνθήματα οι «ασπρόμαυροι» οπαδοί του ΠΑΟΚ μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας σε… Τούμπα, όπως φαίνεται και στο video από τη χτεσινή βραδιά.

συντελεστες

Facebook

περισσοτερα σε Backstage